Snø er mer enn kø

Hvert år samles verdens beste isskulptører i den kinesiske byen Harbin for å gjøre om snø og is til de mest fantastiske byggverk. Foto: AP / Scanpix.
Hvert år samles verdens beste isskulptører i den kinesiske byen Harbin for å gjøre om snø og is til de mest fantastiske byggverk. Foto: AP / Scanpix.

<pHelgas store snøfall har trolig fått mange nordmenn til å drømme om sol og sommer. Kanskje kan disse bildene få deg på andre tanker.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er lett å forbanne vinteren og all snøen den står for når gradestokken flørter med minus, det tar en time å grave ut bilen og veien inn til byen domineres av kork.

Men bildene fra den kinesiske byen Harbin minner om at vinteren også har andre ting å by på. Hvert år arrangerer byen en av verdens største isfestivaler, hvor isskulptører fra hele verden samles for å bruke is og snø som byggemateriale for å lage de mest fantastiske kunstverk.

Over 145 millioner liter vann brukes for å lage de uttallige bygningene, templene, katedraler og slott som smykker festivalen. De ferdige kunstverkene blir deretter lyssatt slik at isparken fremstår som en liten by på nattestid.

Det er 25. gang den store isfestivalen blir holdt i den nordkinesiske byen. Den månedslange festivalen, som åpnet for to uker siden, skal friste turister til den kjøligere delen av Kina.

Har du bilder av naturlig eller menneskelig snøkunst - eller forslag til hvordan man kan ha mest mulig glede av all snøen som har lavet ned over Norge i helga, send mail til sverre@abcnyheter.no, eller post ditt forslag i kommentarfeltet under.

Ispalassene og iskunsten i Harbin er lyssatt for best mulig effekt. Foto: AP / Ng Han Guan / Scanpix.Ispalassene og iskunsten i Harbin er lyssatt for best mulig effekt. Foto: AP / Ng Han Guan / Scanpix.

Også trærne i islandsbyen i Harbin er lyssatt. Foto: AP / Ng Han Guan / Scanpix.Også trærne i islandsbyen i Harbin er lyssatt. Foto: AP / Ng Han Guan / Scanpix.

Det er 25. gang isfestivalen i Harbin arrangeres. Festivalen tiltrekker seg turister fra hele Kina og verden. Foto: AP / ScanpixDet er 25. gang isfestivalen i Harbin arrangeres. Festivalen tiltrekker seg turister fra hele Kina og verden. Foto: AP / Scanpix

Blant bygningene som er laget av is er utallige templer og kirker samt Tysklands berømte slott Neuschwanstein. Foto: AP/Scanpix.Blant bygningene som er laget av is er utallige templer og kirker samt Tysklands berømte slott Neuschwanstein. Foto: AP/Scanpix.

Isfestivalen byr også på fantastiske kunstverk laget av snø. Foto: AP / Scanpix.Isfestivalen byr også på fantastiske kunstverk laget av snø. Foto: AP / Scanpix.

Personvernpolicy