Stenmark håper han blir slått

Ole Einar Bjørndalen nærmer seg Ingemar Stenmarks rekord. <span style="border-collapse: collapse; color: #333333; font-family: verdana; font-size: 11px; font-style: normal; font-variant: normal; font-weight: normal; letter-spacing: normal; line-height: normal; orphans: 2; text-indent: 0px; text-transform: none; white-space: normal; widows: 2; word-spacing: 0px" class="Apple-style-span">Her ser du legenden under World Cup i storslalom på Voss. Her med en plakat for arrangementet</span>. Foto: Scanpix
Ole Einar Bjørndalen nærmer seg Ingemar Stenmarks rekord. Her ser du legenden under World Cup i storslalom på Voss. Her med en plakat for arrangementet. Foto: Scanpix

<pOle Einar Bjørndalen (34) er oppe i 84 verdenscupseirer. Alpinlegenden Ingemar Stenmark håper den norske skiskytterkongen slår svenskens rekord med 86.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon


– Bjørndalen er en helt fantastisk utøver. Han er helt utrolig. Det er kult om han kan ta rekorden, og jeg håper han tar 87 seirer, sier Stenmark til Dagbladet.

Alpinisten Ingemar Stenmark har fortsatt flest verdenscupseirer i skiidrett gjennom tidene. I svenskens storhetstid fra midten av 1970- til slutten av 1980-tallet sanket han 46 seirer i storslalåm og 40 i slalåm.

Stenmark mener det er vanskelig å sammenligne prestasjonene i to ulike idretter, men om de to ulike tidsepokene sier han:

– All sport er tøffere i dag. Det kreves mer trening. Alt går framover, og alle er bedre enn på min tid, sier Stenmark som i 1999 ble stemt fram av det svenske folk som århundrets fremste svenske idrettsmann i kamp med blant andre tennislegenden Björn Borg, bokseren Ingemar Johansson og spillerne i fotballandslaget. (©NTB)

Personvernpolicy