Befal skeptisk til Kongo-oppdrag

<span style="border-collapse: collapse; color: #333333; font-family: verdana; font-size: 11px; font-style: normal; font-variant: normal; font-weight: normal; letter-spacing: normal; line-height: normal; orphans: 2; text-indent: 0px; text-transform: none; white-space: normal; widows: 2; word-spacing: 0px" class="Apple-style-span">Krigen i Kongo kan ha kostet over fem millioner mennesker livet det siste tiåret. FNs fredsbevarende styrke (MONUC) teller nå nærmere 20.000 soldater og politifolk, men de sliter med å bygge en varig fred i landet. Nå ber de om forsterkninger fra Norge. Foto: Nils-Inge Kruhaug / SCANPIX</span>
Krigen i Kongo kan ha kostet over fem millioner mennesker livet det siste tiåret. FNs fredsbevarende styrke (MONUC) teller nå nærmere 20.000 soldater og politifolk, men de sliter med å bygge en varig fred i landet. Nå ber de om forsterkninger fra Norge. Foto: Nils-Inge Kruhaug / SCANPIX

<pDet er langt fra sikkert at det norske Forsvaret er i stand til å bidra i Kongo. Det mener leder Eivind Solberg i Befalets fellesorganisasjon (BFO). </p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Forsvarsminister Anne-Grete Strøm-Erichsen (Ap) varslet søndag at Norge kommer til å stille med soldater til FN-styrkene i det borgerkrigsherjede landet.

Men BFO-lederen sier til NRK at ressursgrunnlaget i Forsvaret ikke taler for at Forsvaret skal ha flere utenlandsoppdrag nå.

– Ressursgrunnlaget tilsier ikke at vi skal ha flere oppdrag som skal konkurrere om de begrensede ressursene vi har.

– Det er en utfordring å fylle de bidragene vi allerede har gående ute. Dessuten er det slik at Forsvaret i 2009 skal ha lavere aktivitet på noen områder og det å pålegge Forsvaret ytterligere oppgaver nå, det virker ikke veldig logisk, sier Solberg. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus