Befal skeptisk til Kongo-oppdrag

<span style="border-collapse: collapse; color: #333333; font-family: verdana; font-size: 11px; font-style: normal; font-variant: normal; font-weight: normal; letter-spacing: normal; line-height: normal; orphans: 2; text-indent: 0px; text-transform: none; white-space: normal; widows: 2; word-spacing: 0px" class="Apple-style-span">Krigen i Kongo kan ha kostet over fem millioner mennesker livet det siste tiåret. FNs fredsbevarende styrke (MONUC) teller nå nærmere 20.000 soldater og politifolk, men de sliter med å bygge en varig fred i landet. Nå ber de om forsterkninger fra Norge. Foto: Nils-Inge Kruhaug / SCANPIX</span>
Krigen i Kongo kan ha kostet over fem millioner mennesker livet det siste tiåret. FNs fredsbevarende styrke (MONUC) teller nå nærmere 20.000 soldater og politifolk, men de sliter med å bygge en varig fred i landet. Nå ber de om forsterkninger fra Norge. Foto: Nils-Inge Kruhaug / SCANPIX

<pDet er langt fra sikkert at det norske Forsvaret er i stand til å bidra i Kongo. Det mener leder Eivind Solberg i Befalets fellesorganisasjon (BFO). </p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Forsvarsminister Anne-Grete Strøm-Erichsen (Ap) varslet søndag at Norge kommer til å stille med soldater til FN-styrkene i det borgerkrigsherjede landet.

Men BFO-lederen sier til NRK at ressursgrunnlaget i Forsvaret ikke taler for at Forsvaret skal ha flere utenlandsoppdrag nå.

– Ressursgrunnlaget tilsier ikke at vi skal ha flere oppdrag som skal konkurrere om de begrensede ressursene vi har.

– Det er en utfordring å fylle de bidragene vi allerede har gående ute. Dessuten er det slik at Forsvaret i 2009 skal ha lavere aktivitet på noen områder og det å pålegge Forsvaret ytterligere oppgaver nå, det virker ikke veldig logisk, sier Solberg. (©NTB)

Personvernpolicy