Jakter på «Max Manus»-pirat

<span class="edrumImageCaption">Max Manus filmen er tilgjengelig for nedlasting på en ulike fildelingsnettverk. Foto: Scanpix<br></span>
Max Manus filmen er tilgjengelig for nedlasting på en ulike fildelingsnettverk. Foto: Scanpix

<pTusenvis har lastet ned et ulovlig opptak av suksessfilmen «Max Manus». Nå vil produsenten av filmen prøve å finne kinoen der opptaket ble gjort ved å undersøke skader på filmrullene.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den ulovlige kopien som ligger ute på flere fildelingsnettverk på nettet, er filmet med videokamera i en norsk kinosal. Produsentene av «Max Manus» er sikre på at piratversjonen er spilt inn i en tom kinosal, noe som kan tyde på at en kinomaskinist har gjort innspillingen, skriver Dagens Næringsliv.

Etter det avisen erfarer skal piratjegere nå ha startet arbeidet med å se gjennom hver enkelt filmkopi av «Max Manus» for å identifisere kopien som er filmet. På den måten kan de finne ut i hvilken kino opptaket er gjort.

Det ulovlige opptaket av «Max Manus» dukket opp kort tid etter premieren 19. desember i fjor. Etterforskningen ledes av advokatfirmaet Simonsen, som har konsesjon til å foreta undersøkelser av ulovlig fildeling på nettet. Advokat Espen Tøndel vil ikke kommentere hvilke etterforskningsskritt som foretas i jakten på piratene, men har et klart mål.

– Vi kommer til å gå etter de opplasterne vi finner som resultat av undersøkelsene. Videre er målet å finne ut på hvilken kino opptaket ble gjort, sier Tøndel.

Forholdet vil bli politianmeldt, men ikke før resultatet av granskningen er klart.

Piratjegerne har en omfattende jobb foran seg. «Max Manus» er ute i 103 analoge og 20 digitale kopier. De som gransker filmene ser etter unike flekker, striper, skader og smuss på videoopptaket, som kan finnes igjen på en spesifikk filmkopi. (©NTB)

Personvernpolicy