- Kan utfordre topp tre

IMPONERER: James Milner og resten av Aston Villa imponerer Thor-Rune Haugen for tiden. Foto: AP/Owen Humphreys
IMPONERER: James Milner og resten av Aston Villa imponerer Thor-Rune Haugen for tiden. Foto: AP/Owen Humphreys

<p- Alle de fire topplagene som har spilt i helgen har vunnet jevne kamper. Det har tradisjonelt vært blant de viktigste egenskapene hos de som vinner, sier Canal+-kommentator Thor-Rune Haugen til ABC Nyheter. </p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sunderland-Aston Villa 1-2:

Sunderland ledet 1-0 over Villa til timen var spilt. Da snudde Birmingham-laget kampen og gjorde et sterkt comeback.

- Det Villa gjør er deilig. De er et forfriskende tillegg til de fire store og det er så deilig med noe nytt. Evnen til å vinne jevne kamper og i tillegg med ti mann tar jeg hatten av for. Jeg synes heller ikke lenger vi bare spør om de kan klare å holde Arsenal bak seg på tabellen, men også om de kan utfordre de enda lenger opp (Liverpool, Manchester United og Chelsea red. anm.).

Han lurer også på hvor i laget John Carew skal finne sin plass når han blir skadefri.

- De har jo fullstendig sluttet å tape. Så lenge alle er skadefrie og spiller som nå lurer jeg på hvem John skal klare å skyve ut av laget. Ashley Young er en gave for tiden, og sammen med Agbonlahor tar han laget til et nivå som gjør dem veldig attraktive. Jeg er dypt imponert, sier Haugen.

- Hvilket av de tre lagene over på tabellen tror du Villa kan komme til å ta opp kampen med?

- Jeg har tippet Liverpool på tredje, og jeg tror de kan havne der. De kan få en periode hvor de roter seg bort og da er det bye bye. Vi har allerede sett det i år, de er tidvis veldig gode, men så er det ingen mellomting. De er enten steingode eller håpløse. Slik sett er det imponerende at de fortsatt henger med der oppe, men jeg klarer ikke helt å tro at de klarer det.

Bolton-Manchester United 0-1:

Manchester United stanget mot Bolton-muren til kampen var 89 minutter gammel. Da

dukket Dimitar Berbatov opp og avgjorde det hele.

- Jääskelainen hadde flere fine redninger og holdt Bolton inne i kampen, men Manchester United beholdt troen og da fikk de mål. Det er en evne man bare må ha om man skal vinne.

Etter tre seire på en uke har storheten nå inntatt tabellteten, foran Liverpool som fullfører runden i kveld.

- Det har vært en makaløs fin uke for dem, de vinner tre kamper og plutselig så er de på toppen av tabellen. De har også fullstendig stengt butikken bakover, sier kommentatoren.

Chelsea-Stoke 2-1:

Det var hos Chelsea at seieren satt lengst inne i helgen. De lå under hjemme på mektige Stamford Bridge helt til det var spilt 87 minutter. Mål fra Belletti og Lampard (90) gjorde imidlertid at Luis Felipe Scolari kunne puste lettet ut.

- Jeg tror denne seieren kan få store konsekvenser for resten av sesongen til Chelsea. Hadde de tapt hjemme for Stoke hadde selvtilliten forsvunnet, men det at de snur viser at de til gangs har den egenskapen jeg snakket om tidligere. Jeg har alltid ment at det laget som er flinkest til å skrangle seg til tre poeng er det laget som tar seriegullet til slutt. Dette var et klassisk tilfelle hvor de kriger seg inn igjen i kampen og vinner.

Hull-Arsenal 1-3:

Det siste storlaget som var i aksjon i helgen var Arsenal. De avgjorde også kampen innenfor oppgjørets siste ti minutter med scoringer fra Samir Nasri og Nicklas Bendtner.

- I denne kampen var det igjen litt deilig å se Arsenal mot slutten. Da gikk det på skinner, nesten i hvert fall. Men det at de slipper Hull inn igjen i kampen slik de gjør er ikke bra. De scorer på deres første reelle sjanse i kampen. Men jeg er fornøyd med Arsenal etter at de var elendige mot Bolton sist (seier 1-0). Det interessante er at de selv i motgang har sluttet å tape, og det imponerer meg. Det merkes godt når Fabregas blir skadet, men likevel så virker de bra nok til å ta medalje.

Liverpool-Everton, i kveld 21.00:

Det siste av topplagene i Premier League, Liverpool, skal ut i lokaloppgjør hjemme mot Everton i kveld. Thor-Rune Haugen tror det kan bli en meget tøff oppgave for Rafa Benitez sitt mannskap.

- Everton er utrolig gode borte, det er der de leverer. Med tanke på hvor mange unødvendige poeng Liverpool har gitt vekk på hjemmebane så kan dette bli et bananskall for dem. Jeg tror ikke det blir noen målfest, og jeg kan nesten tippe 0-0 i utgangspunktet, men jeg sitter med en klar følelse av at Everton er i stand til å vinne. Jeg tipper det ikke, men det ville ikke overraske meg det minste, avslutter kommentatoren.

Personvernpolicy