Scoret mot gamleklubben - igjen

UTLIKNET: Jermain Defoe utliknet for Tottenham mot gamleklubben Portsmouth på White Hart Lane i ettermiddag. Foto: AFP/Glyn Kirk
UTLIKNET: Jermain Defoe utliknet for Tottenham mot gamleklubben Portsmouth på White Hart Lane i ettermiddag. Foto: AFP/Glyn Kirk

<pJermain Defoe scoret mot Tottenham da han var Portsmouth-spiller. I dag spiller han for Spurs - og var i målprotokollen igjen. </p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

London-laget hadde falt ned til sisteplass i Premier League i løpet av helgens runde, men hadde mulighet til å ta et stort jafs oppover på tabellen med seier mot Harry Redknapp og Jermain Defoes gamle klubb.

For Portsmouth var det også mange gamle Spurs-spillere i Sol Campbell, Sean Davis, Peter Crouch og Younes Kaboul.

Og det var Tottenham som hadde de største og fleste sjansene i kampen.

Defoe-sjanser

Kampens første mulighet kom etter ni minutter da Defoe ble spilt alene gjennom mot David James. Mannen som har får vane å score i oppgjørene mellom disse to klubbene satte imidlertid ballen utenfor veterankeeperens høyre stolpe.

Få minutter senere var bortelaget på farten da Glen Johnson sendte i vei et ikke altfor farlig skudd. Heurelho Gomes gav imidlertid en svak retur som holdt på å ende i en enkel scoring for Peter Crouch, men Gomes var kjapt på pletten igjen og fikk avverget situasjonen.

Tottenham tok over presset igjen, hadde ballen mye, og fikk sin neste store sjanse etter 20 minutter. En corner fra Jamie O´Hara ble stusset glimrende videre av Jonathan Woodgate og havnet i beina på Roman Pavlyuchenko på bakerste stolpe. Avslutningen fra halvannen meter gikk imidlertid rett i Jermain Defoe.

Enorme David James

Tre minutter senere prøvde Defoe å gjøre det godt igjen da han fikk et innlegg fra Aaron Lennon på hodet, men David James var i superform og fistet ballen over tverrleggeren.

Nå gikk det i hundre på White Hart Lane og neste mulighet kom til Portsmouth da David Nugent lurte offsidefellen og forserte mot Gomes som kom på halvdistanse. Nugent la ballen til Traore som skulle avslutte i åpent mål da kroatiske Vedran Corluka kom til med en takling i siste liten.

Etter dette taklet Sean Davis Pavlyuchenko stygt og russeren måtte fraktes av banen på båre. Senere i omgangen måtte også Tottenham-kaptein Ledley King kaste inn håndkleet med en skade, og Harry Redknapp var tvunget til to ufrivillige bytter før hvilen.

Før omgangen var over hadde begge lag noen gode muligheter, og det var en meget underholdende første omgang mellom de to lagene som befinner seg på nedre halvdel av tabellen.

Kontret i senk

Også i starten av andre omgang var det hjemmelaget som var i førersetet, og de kjørte oppgjøret. En meget livlig Aaron Lennon kom til omgangens første sjanse da stadionuret viste 59 minutter. Den lille vingen forsøkte å legge inn, men ballen gikk via Distin og mot mål - bare en enorm reaksjonsredning fra David James avverget scoring.

Rett fra denne situasjonen gikk Portsmouth i angrep og tok ledelsen ved David Nugent. Skuddet fra knappe 20 meter var innom Gareth Bale på sin vei mot målet og bortelaget kunne slippe jubelen løs.

Defoe-utlikning

Det ville ikke Jermain Defoe ha noe av og han sørget dermed for utlikningen ti minutter senere. Luka Modric fikk ballen fra Didier Zokora på 16-meteren og la ballen til den tilbakevendte spissen Defoe. Han klemte til med venstrebeinet og ballen føk nydelig fordi David James.

Hjemmelaget kjørte på videre og kunne tatt ledelsen ved flere anledninger. Først da en Corluka-heading ble reddet på streken og deretter da Darren Bent fikk et perfekt innlegg fra David Bentley som han helt upresset maktet å sette utenfor. En utrolig sjanse for Spurs. Nå var det var et lag på banen og det var bare tur som gjorde at Portsmouth fortsatt hadde mulighet til poeng.

Slik fortsatte det kampen ut, det endte 15-4 i skudd på mål til hjemmelaget, men 1-1 i målprotokollen.

Personvernpolicy