Åpen for alle - alltid

Oppvarmingen over, VM-alvor neste

Bjarte Myrhol i aksjon i søndagens storseier mot Brasil i håndball-VM (Foto: Gorm Kallestad, SCANPIX)
Bjarte Myrhol i aksjon i søndagens storseier mot Brasil i håndball-VM (Foto: Gorm Kallestad, SCANPIX)
Artikkelen fortsetter under annonsen

<pNorges VM fortsatte med en søndagstur mot Brasil. Solid forsvar fikset 39-21-triumf. Nå begynner kjøret for Robert Hedins lag.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Brasil løp tidlig fra seg. Da søramerikanerne så ble satt under virkelig press av Norges tøffe forsvar, kom feilene på samlebånd.

Norge gikk fra 6-5 til 13-5. De norske spillerne sprintet inn en rekke enkle kontringsmål. Brasil var likevel vesentlig bedre enn Saudi-Arabia (39-23-seier).

Dermed er oppvarmingen over. Fra mandag blir hver kamp full av nerve. Et par småfeil kan velte alt. For det er to-tre klasser opp for Norge mot Egypt mandag. Det er den første skjebnekampen.

Egypterne tapte stort mot Serbia, men det resultatet lyver litt. Serberne vant keeperkampen fullstendig overlegent etter pause i det oppgjøret.

Opp to klasser

– Brasil var ingen målestokk. Nå blir det opp to klasser mot Egypt. De spiller tøft, det så vi mot Serbia. Det blir krig. Jeg ser Danmark og Serbia først i puljen. Så er det 50-50 mellom oss og Egypt, sier Kristian Kjelling til NTB.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Han var opplegger bak en rekke av de 39 norske målene. I den fasen er han nå mer synlig enn han var under Gunnar Pettersen.

– Det dreier seg litt om spilletid og spillestil. Det er også fint for meg. De dagene angrepsspillet ikke fungerer helt for meg, kan jeg bidra i angrep på en annen måte, sier Kjelling, som også har løftet sitt forsvarsspill mye den siste tiden.

Bjørnsen best

Lars Erik Bjørnsen ble ettermiddagens norske bestemann. Han scoret når han ville og ble toppscorer med sju mål.

De norske keeperne har ikke imponert så langt i VM. Svenn-Erik Medhus ble lenge skutt i filler av brassene søndag. Skal Norge overraske, kreves det et solid løft på den fronten. Hittil er det bare middels fra Steinar Ege og co., og det er ikke nok.

Etter Egypt venter sterke Serbia og gruppefavoritt Danmark (EM-vinner i fjor).

Artikkelen fortsetter under annonsen

Robert Hedin er fortsatt ubeseiret som landslagstrener etter ti kamper. Den lavmælte svensken skal opp til sin første eksamen i dagene som kommer.

Forsvarsrekka kan nok stoppe de aller fleste i lengre perioder. Men holder laget hans mål i angrep? De to første VM-kampene har ikke gitt klart svar på det. Til det var motstanden altfor svak. (©NTB)