Gutter doper seg med dyremedisin

<pUnge gutter ned i 14-årsalderen fra Fredrikstad doper seg med veterinærmedisin ment til å framkalle abort hos sau.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En av bivirkningene med middelet er større muskler, skriver Fredriksstad Blad, som har snakket med lederen for ungdomsavsnittet hos politiet i byen.

– De bruker i realiteten veterinærmedisin – det samme middelet som dyrlegen for eksempel benytter på sauer for å få dem til å støte ut ødelagte fostre, sier Ragnar Foss til avisen.

I forrige uke fant politiet ut at unggutter ved en ungdomsskole hadde lært hverandre hvordan de skal sette slike stoffer med sprøyte. Mengdene som blir brukt er opptil 150 ganger så stor dose som ment.

Foss advarer om at gutter som begynner med doping i så ung alder, nærmest er garantert å få skader. Bruken av hormoner kan føre til at kroppen tror den er ferdig utviklet, noe den ikke er. Han nevner flere ting, blant annet voksende hjerte, angina og hjerteinfarkt.

– Vi har 25-åringer gående rundt i Fredrikstad med de samme sykdommene som bestefaren deres på 85 har, osteoporose, for eksempel, sier Foss.

Mange opplever også en kraftig og ustyrlig aggresjon. Dessuten utvikler mange menn bryster. En privatklinikk har bekreftet overfor politiet at de for noen år tilbake hadde fjernet bryster på seks unge menn som lenge hadde brukt steroider. (©NTB)

Personvernpolicy