Tilbud gjennom yrkesorganisasjoner

Artikkelen fortsetter under annonsen

Svært mange yrkesorganisasjoner har forhandlet frem gunstige avtaler for sine medlemmer. Det samme gjelder en del næringslivsorganisasjoner.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det er all grunn til å vurdere disse forsikringene. Normalt skal disse være førstevalget. Hvis ikke dekningen er høy nok, skal du i alle fall disse være grunnmuren i forsikringsdekningen din.

I de senere årene har de fleste gruppelivsforsikringene blitt priset etter alder. Men de øker ikke år for år, men har gjerne samme pris i fem og fem år ad gangen.

De fleste avtalene justeres årlig i forhold til grunnbeløpet i Folketrygden (G). Det er blitt vanlig at samboer eller ektefelle kan tilknyttes. Uførekapital har også etter hvert blitt tatt med. Det er også normalt at forsikringssummen trappes ned fra man fyller ca. 50 år, og at prisen på forsikringen øker med din alder. Årsaken er at forsikringene ville blitt dyrere hvis ikke denne avtrappingen hadde skjedd.

Her har vi tatt med de viktigste avtalene. Prisene gjelder for 2010. De fleste får en prisjustering ved årsskiftet. G blir justert 1. mai, forsikringsbeløpene justeres ved prisjusteringene.

Disse avtalene er med:

Akademikerne

Bondelaget

Lederne

NITO

Norsk Journalistlag

Norsk Sykepleierforbund

Tekna

Utdanningsforbundet

YS