Lurte pressen

Byggmester Harald Langemyhr.
Byggmester Harald Langemyhr.
Artikkelen fortsetter under annonsen

<pByggmester Harald Langemyhr sendte i går ut en misvisende pressemelding om at saken mot ham vedrørende sosial dumping var henlagt. </p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Henleggelsen gjaldt kun en mindre sak i Vestfold. Oslo-politiet fortsetter etterforskningen.

- Det var et mindre forhold som politiet i Vestfold etterforsket byggmester Harald Langemyhr for, som er henlagt.

Det sier politiinspektør Ole Bjørn Sakrisvold i Vestfold politidistrikt til Dagbladet.no. Det var lørdag stor forvirring etter at Langemyhrs selskap sendte ut en pressemelding om at deler av punktene i den omfattende Langemyhr-saken var henlagt, noe både hovedetterforskeren i Oslo politidistrikt og Arbeidstilsynet, som anmeldte Langemyhr, var ukjente med.

– Her i distriktet hadde vi én isolert siktelse mot Langemyhr, på bakgrunn av en anmeldelse som gikk på kontrakter for polske arbeidere, sier Sakrisvold.

Politiadvokaten opplyser at Vestfold-saken ble frafalt rundt jul på grunn av mangel på bevis. Han antyder også at det ikke var meningen å komplisere Oslo-politiets mer omfattende sak.

Tidlig lørdag morgen sendte selskapet Byggmester Harald Langemyhr AS ut en pressemelding med opplysninger om at politiet hadde henlagt deler av saken som Arbeidstilsynet og UDI hadde anmeldt firmaet for.

ABC Nyheter beklager gårsdagens misvisende artikkel.