Hamas-rakett traff synagoge

Ultraortodokse israelske jøder samler seg utenfor en synagogue som ble truffet av en rakett fra Gazastripen. Raketten landet i Tifrah, nær byen Beersheba sør i Israel lørdag. Israelsk luftvåpen angrep 50 Hamas-stillinger tidlig lørdag. Foto: Scanpix/AP.
Ultraortodokse israelske jøder samler seg utenfor en synagogue som ble truffet av en rakett fra Gazastripen. Raketten landet i Tifrah, nær byen Beersheba sør i Israel lørdag. Israelsk luftvåpen angrep 50 Hamas-stillinger tidlig lørdag. Foto: Scanpix/AP.

<pIfølge israelske medier ble det skutt opp 25 raketter fra Gazastripen og inn Israel lørdag. Angrepene mot Gazastripen fortsatte tross varsler om at en våpenhvile kan være på trappene.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En av rakettene traff en synagoge nær Netivot om morgenen, melder Jerusalem Post.

Ingen ble skadd i angrepet, men to personer ble behandlet for sjokk. Selve bygningen ble hardt skadd, skriver avisen.

Israelske styrker fortsatte lørdag angrepene mot Gaza til lands, i lufta og fra sjøen. Landets militære myndigheter sier de er nær ved å «nå sine mål.»

Følg ABC Nyheter i Israel

På Gazastripen er minst 1200 palestinere drept siden den israelske offensiven mot Hamas startet 27. desember. Blant de drepte er 410 barn. 5300 er såret, ifølge medisinsk personell på Gaza. Store deler av den palestinske enklaven ligger i ruiner.

Siden militæraksjonen begynte har ti soldater og tre sivile israelere mistet livet i kamper eller rakettangrep. Den israelske hæren sier mer enn 700 raketter og granater har blitt skutt inn i Israel i samme periode.

Kan gå mot våpenhvile

En såret palestiner bæres til sykehus i Jabalya nord på Gazastripen lørdag. Foto: Scanpix/Reuters.En såret palestiner bæres til sykehus i Jabalya nord på Gazastripen lørdag. Foto: Scanpix/Reuters.

Ifølge BBCs kilder kommer Israel til å erklære en unilateral våpenhvile. Avgjørelsen vil bli godkjent av den israelske regjeringen senere lørdag, melder kanalen. Det israelske sikkerhetsrådet skal vurdere en slik våpenhvileerklæring lørdag kveld.


FNs generalsekretær Ban Ki-moon ba lørdag om en umiddelbar våpenhvile i Gaza, og sa voldshandlingene var uten sidestykke i nyere historie, melder AFP. Ban Ki-moon oppfordret Hamas til å slutte med rakettoppskytningene, og Israel om å stanse sin offensiv og trekke soldatene tilbake fra Gazastripen.

Israel har fått løfter fra både egyptiske og amerikanske myndigheter om hjelp til å stanse smuglingen av våpen inn til Gaza fra Egypt. Dette har vært en viktig forutsetning for en våpenhvile fra israelsk side.

Myndighetene i Storbritannia, Frankrike og Tyskland har også sagt de kan bistå med å hindre smuglingen.

Fortsatte angrep

Israelske krigsskip og stridsvogner i utkanten av Gaza by fortsatte å skyte granater mot det tett befolkede byområdet lørdag. Nord på stripa tok en FN-skole fyr etter et bombeangrep.

En kvinne og et barn ble drept, og ytterligere et dusin mennesker ble såret i angrepet. Omkring 1600 mennesker hadde søkt tilflukt i skolen som tok delvis fyr da glødende rester regnet ned etter det israelske angrepet, melder AFP.

Menneskerettighetsgrupper har anklaget Israel for bruk av hvit fosfor i sivile områder. Våpenet er designet for å lage en røykskjerm på åpne slagmarker. Israel sier alle landets våpen er lovlige ifølge internasjonal lovgivning.

Raketter skutt opp fra Gazastripen fredag. Foto: Scanpix/AP.Raketter skutt opp fra Gazastripen fredag. Foto: Scanpix/AP.

Personvernpolicy