Gruppelivsforsikring via arbeidsgiver

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Gruppeliv er en vanlig dødsrisikoforsikring som arbeidsgiver gir deg. Forsikringssummen er gjerne fastsatt ut ifra grunnbeløpet i Folketrygden (G), for eksempel 10G som blir 702.560 kroner. Eller i forhold til lønnen, for eksempel én årslønn. I en del tilfeller er også uførekapital tilknyttet. Det er også mulig at ektefelle/samboer er forsikret. Hvis du ikke vet hva denne forsikringen omfatter, kan du spørre noen i personalavdelingen, eller i forsikringsselskapet. Det eneste du betaler for denne forsikringen er fordelsskatten på innbetalt premie.

Det er viktig å legge merke til at du har rett til å fortsette forsikringen på individuell basis hvis du slutter i jobben. Du trenger ikke å skrive helseerklæring hvis du fortsetter med forsikringen selv. Men du kan da ikke tegne en forsikring med høyere forsikringssum. Det er svært viktig at du har denne retten. Hvis ikke kunne du egentlig ikke tatt hensyn til forsikringen, fordi du sannsynligvis vil skifte jobb én eller flere ganger i løpet av et langt arbeidsliv.

Artikkelen er skrevet av Smarte Penger.