Forsikring mot dødsfall

Artikkelen fortsetter under annonsen

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

En dødsrisikoforsikring er en forsikring som utbetales hvis den forsikrede dør i den avtalte forsikringsperioden. I en familiesituasjon er dette kjernen i hva du må prioritere. Hvor lenge forsikringen kan tegnes for varierer, men det er minst til du er 70 år. Hvis du som forsikret overlever denne perioden, utbetales intet. ¨

Forsikringen utbetales til ektefellen eller de nærmeste arvingene. Det er ingen begrensninger på hvor høye beløp du kan tegne. Du kan også ha flere dødsrisikoforsikringer i ulike selskap, det finnes ingen samordning mellom disse. Alle utbetalinger er skattefrie. Hvordan du skal beregne behovet ditt for dødsrisikoforsikring kan du lese mer om i kapittelet «Behovsvurdering».

Andre forsikringer mot dødsfall er ulykkesforsikring, som utbetales på grunnlag av dødsfall som følge av en ulykke, det vil si ytre omstendighet. Altså ikke sykdom. Gjeldsforsikring går til å slette gjelden. Denne forsikringen er bundet direkte opp mot et lån du har, og synker dermed i takt med at lånet nedbetales.

Gruppelivsforsikringer gjennom arbeidsgiver, og gjennom tilbud via yrkesorganisasjoner, tilsvarer rene dødsrisikoforsikringer.

Artikkelen er skrevet av Smarte Penger.