Her går flyet i elva

Her går flyet i elva
Her går flyet i elva

<pHer ser du det unike bildet av US Airways-flyet på vei ned i den iskalde Hudson-elva.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Passasjerene fra nødlandingen i Hudson River ble reddet fra å fryse ihjel.

Et par minutter etter nødlandingen var flyet allerede omringet av fergebåter og kystvakten, forteller CNN.

-Vi i kystvakten er trenet for denne type situasjoner, og hva vi prøver å gjøre er å koordinere med andre maritime kolleger sånn at hendelser som dette går så trygt som mulig, sier en kystvakt til CNN.

- Etter bare tre minutter i kaldt vann kan folk miste kontrollen av armer og ben, legger han til.

Se ABCTV: - Et kontrollert kaos

Sto og hutret

Passasjerer fra flyet som nødlandet i Hudson River i New York, sto på vingene og hutret i den kalde luften. De som var i vannet ble numne av kulden og hadde ikke overlevd mer enn noen få minutter, forteller redningsmannskapet til Reuters.

-Mange hadde panikk og var redde da de ble hjulpet i trygghet, sier lokalt fergemannskap og politiet som var først på åstedet til Reuters .

USA Airway flyet hadde nettopp tatt av fra flyplassen i New York, La Guardia, og var på vei til Charlotte i Nord-Carolina da piloten måtte nødlande i elven.

- Mange passasjerer klatret ut på vingene, noen var i en redningsbåt og andre lå og fløt i vannet, forteller Wilfredo Rivera til Reuters. Han jobbet på en av fergebåtene som var med i redningsaksjonen.

- Alle var nervøse. Alle skrek. Alle var i sjokk, forteller han.

Godt forberedt på redningsaksjoner

Bruttany Catabzaro er fergekaptein og var på vei over elven da hun så flyet på sin høyre side, forteller hun til CNN.

Hun visste akkurat hva hun skulle gjøre og forteller at de hver måned trener på redningsaksjoner.

Hun ba mannskapet sitt om å ta på redningsvester og begynne å hjelpe folk opp i fergen. Båten hennes og kystvakten fikk med seg halvparten av passasjerene.

Hyllet som helt

Passasjerene kan også takke piloten for at de er i live. Chelsey Sullenberger har fått navnet ”Helten ifra Hudson ” etter at han landet flyet i vannet uten noen personskader. Han har jobbet i US Airways i 20 år.

En av passasjerene sa etterpå til CNN at ”det var så bra landing som det var mulig om man skal lande i en elv”

– Han gjorde en flott jobb da han landet flyet i elven, og så forsikret seg om at alle kom seg trygt ut. Jeg hadde en lang prat med Sullenberger og han fortalte at han hadde gått gjennom flyet to ganger for å være helt sikker på at alle kom seg ut, sier borgermesteren I New York, Micheal Bloomberg til CNN

Ifølge New York Post er nødlandingen til US Airwyas-flyet den første velykkede nødlandingen i vann noen sinne av et fly med en slik størrelse.


Flere saker fra ABC Nyheter

Personvernpolicy