Åpen for alle - alltid

Bystøl med positiv dopingprøve

Lars Bystøl er tatt for bruk av cannabis. Topphopperen bekrefter dette selv. (Foto: Scanpix)
Lars Bystøl er tatt for bruk av cannabis. Topphopperen bekrefter dette selv. (Foto: Scanpix)
Artikkelen fortsetter under annonsen

<pLars Bystøl har avlagt en positiv dopingprøve. Hoppernes sportssjef Clas Brede Bråthen er urolig for OL-mesteren fra Torino.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Oslo (NTB): – Jeg er bekymret for Lars, som menneske er jeg det. Jeg håper virkelig at han kan bruke dette til å komme seg videre i livet og en gang for alle ta avstand fra disse miljøene som gang på gang sørger for at han havner i situasjoner som jeg er helt sikker på at Lars ikke ønsker å havne i, sa Bråthen til NTB.

OL-mesteren fra 2006 testet positivt i forbindelse med norgescuprennet i Vikersund i november.

– Det medfører riktighet at jeg har avlagt positiv dopingprøve. Det dreier som et ikke-prestasjonsfremmende middel og er ikke tatt i konkurransesituasjon, sier Bystøl til Se og Hør.

Ifølge ukebladet skal Bystøls dopingprøve ha vist spor av det narkotiske stoffet tetrahydrocannabinol (THC). Bystøl selv har ikke bekreftet dette.

I 2007 endte Hemsedal-turen i fyllearresten. Senere samme år ble han tatt for promillekjøring. Han har også deiset ut i havnebassenget ved Aker Brygge etter en fuktig kveld på byen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Bråthen har ikke noe godt svar på hvorfor Bystøl er blitt norsk hoppsports desiderte versting.

Feil miljø

– Det er det vel bare én som kan svare på, og det er Lars selv. Nesten uten unntak har jo disse negative episodene med Lars oppstått i forbindelse med ting som jeg relaterer til hans private liv og som sånn sett ikke har noe med idrettsutøveren og skihopperen Lars Bystøl å gjøre. Jeg er helt sikker på at det ikke er slik Lars vil være, men på en eller annen måte blir det slik, sa Bråthen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Hoppsjefen understreker at Bystøl ikke har vært en del av landslaget siden 2007, og at det stoffet han har testet positivt på ikke på noen som helst slags måte kunne hjulpet gullvinneren fra Torino tilbake i verdenstoppen.

– Det er jo viktig å påpeke i denne sammenhengen at Lars ikke har inntatt dette stoffet for å jukse. Dette er jo ting han har fått i seg fordi han av en eller annen grunn har havnet i miljøer hvor ikke det som har med prestasjonsfremmende aktivitet i idretten, er sentralt, sa Bråthen.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Vil bidra

Selv om Bystøl ikke lenger er på landslaget, sier sportssjefen at 30-åringen likevel vil bli tatt hånd om dersom han ønsker støtte.

– Hoppsporten har jo en lang tradisjon for å ta vare på sine egne. Vi er en liten familie som har klart det vi har klart fordi vi bryr oss om hverandre. Dersom Lars ønsker at vi skal bidra med noe, vet han veldig godt hvor han får tak i både meg og andre i den sammenhengen, sa Bråthen.

Bystøl tok ett gull (normal bakke) og to bronse (stor bakke og lagkonkurranse) i Torino-OL i 2006. (©NTB)