Denne landsbyen skal rives

KNUSES: Puben ble samlingssted da beslutningen om å rive landsbyen Sipson var tatt. Foto: AFP/Scanpix.
KNUSES: Puben ble samlingssted da beslutningen om å rive landsbyen Sipson var tatt. Foto: AFP/Scanpix.
Artikkelen fortsetter under annonsen

<p- Jeg er sjokkert, sier Dereck Davies. Landsbyen hans fjernes fra kartet fordi Heathrow flyplass skal bygges ut.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Omgitt av store jorder ligger landsbyen Sipson ganske idyllisk til. De 700 innbyggerne bor i standsmessige hus, og kan skryte av to puber, en slakter, postkontor, en indisk restaurant, frisør og kirkegården Cherry Lane.

Nå skal alt bort. Avgjørelsen om å utvide den travleste flyplassen i verden fra to til tre rullebaner, medfører at hele landsbyen skal jevnes med jorda.

- En gjeng idioter

- Regjeringen er en gjeng idioter. De gjør akkurat som de vil, det er som å bo i et kommunistisk land, sier Dereck Davies (39).

- Det er snakk om å gi oss mellom 3000 og 15.000 pund i kompensasjon, men med alle pengene jeg har brukt på advokater for å kjempe mot denne avgjørelsen, så taper jeg penger uansett.

En rekke hus er preget av motstanden mot utbyggingen. Foto: AFP.En rekke hus er preget av motstanden mot utbyggingen. Foto: AFP.

- Jeg vil ikke flytte. Dette er et bra område for barna å vokse opp i. Barna mine har mistet hjemmet sitt, hvor vil man at jeg skal dra, spør han.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Slakteren Gerald Storr hørte nyheten på radio.

- De som har tatt denne avgjørelsen er løgnere og feiginger. Alle politikerne snakker om å redusere forurensingen, og så gjør man dette? Det gjør hele regjeringen til latter, sier Storr til AFP.

- De skal jevne hele landsbyen med jorden. Alle her er sjokkert, fortsetter han.

Miljøet glemt

Tracy Howard aner ikke hva hun skal si til barna. Foto: AFP.Tracy Howard aner ikke hva hun skal si til barna. Foto: AFP.

Sipson ligger på nordsiden av Heathrow på vestsiden av London. Flere av husene i landsbyen er prydet med skilt med ordene «No third runway».

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Bak puben King William IV, på parkeringsplassen har miljøvernere kjøpt et landstykke for å selge det videre i 6000 deler. Poenget er at det skal gå saktere for staten å kjøpe jorden de trenger for å starte utbyggingen. Loven er slik at hver enkelt eier må kontaktes, og gis et tilbud.

Artikkelen fortsetter under annonsen

I puben, som er flere hundre år, har flere landsbyboere samlet seg for å klage sin nød. Spesielt er samferdselsminister Geoff Hoon målet for utskjellingen.

- Buuu, løgner, for en balle, din dumme, dumme mann, var bare noen av skjellsordene som haglet mot tv-skjermen.

- Helt knust

I 2007 barket demonstranter og politi sammen i Sipson. Foto: Scanpix.I 2007 barket demonstranter og politi sammen i Sipson. Foto: Scanpix.

- Jeg har bare grått i hele dag. Jeg er helt knust. For meg handler et hjem ikke bare om murstein og sement. Det gjelder hjertet mitt. Jeg har to barn, jeg elsker stedet jeg bor på, men så sier de at jeg bare skal forlate alt. Det svir langt inn i hjertet, sier Tracy Howard (34).

- Jeg må fortelle min ni år gamle datter at alt vi har kjempet for gikk tapt. Jeg takler denne motgangen, men hva med henne, fortsetter Tracy.

Kirkegård blir motorvei

Hva som kommer til å skje med kirkegården Cherry Lane opptar veldig mange. Sannsynligvis kommer en flerfelts motorvei til å gå rett gjennom gravstenene.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Dette landstykket ble delt opp og solgt til 6000 mennesker for å sinke utbygingen. Foto: Scanpix.Dette landstykket ble delt opp og solgt til 6000 mennesker for å sinke utbygingen. Foto: Scanpix.

- Elleve av mine familiemedlemmer ligger på den kirkegården. De kommer til å flytte gravene, men ingen har kunnet fortelle meg hvor. Det er stygt, de bryr seg rett og slett ikke. Hele familien min lider på grunn av denne avgjørelsen, sier Crystal Gritt (23).

- Det er tøft nok at de skal rive husene våre, men kirkegården? Det gjør veldig vondt for mange, sier hun.

Lokalpolitikeren Anthony Way er medlem av Labour, men han vil ikke si at kampen er over.

- Jeg er helt sikker på at dette kommer til å ende i retten. Det er en forferdelig avgjørelse. Alle regjeringer legger seg flate for luftfartsindustrien. I dag skammer jeg meg over å være medlem av Labour, sier han.