Bilbonuskalkulator

Kalkulatoren beregner hvor stort fremtidig bonustap du får ved en skade. Dette er viktig for å velge korrekt egenandel.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Se også

Bilbonus
Les mer om bonusystemet på bilforsikring.

Bilkalkulatorer
Her finner du alle bilkalkulatorene på ABC Penger.

Forsikringskalkulatorer
Her finner du alle forsikringskalkulatorene på ABC Penger.

Kalkulatoroversikt
Her finner du en oversikt over alle kalkulatorene på ABC Penger.

Når du skal avgjøre om det lønner seg å ta skaden på forsikringen eller betale den selv er fremtidig bonustap avgjørende. Ved beregning av bonustapet må det tas hensyn til høyere premier i alle år, ikke bare til bonusen er den samme som den var før skaden.

Samtidig er det viktig å øke egenandelen opp mot det fremtidige bonustapet. Gjør du det får du rabatt på forsikringen.

Hva koster bilforsikringen?
Du finner premien i prisoversikten (sammen med regningen) du får hvert år fra forsikringsselskapet. Kalkulatoren forutsetter at du legger inn premien etter at bonus er trukket fra. Også eventuelle sikkerhetsrabatter skal være trukket fra.

Hvor høy bonus har du?
Skroll og klikk frem til riktig bonus for din bilforsikring.

Hvilken egenandel har du?
Du kan velge egenandel. Hvis du ikke har gjort noe aktivt valg, får du en standard egenandel. Denne ligger i området rundt 4.000 kroner. Velger du en høyere egenandel, får du rabatt. Hvor stor rabatten blir, avhenger av hvor mye du øker egenadelen med. Selskapene har forskjellige rabattskalaer.

Kronebeløp det ikke gis bonus på
Det fleste selskapene har et beløp som ikke det beregnes bonus av. Dette beløpet varierer blant selskapene. Det ligger i området 300 til 500 kroner. Det er forhåndsinnlagt en sum på 400 kroner i kalkulatoren.

Prosent av premie det ikke gis bonus på
En del av premien er en såkalt delkaskopremie, det vil si brann, tyveri, glass og redning. Skader her tar ikke fra deg bonus. Derfor får du heller ikke bonus på denne delen. Hvor stor prosentandel denne utgjør av premien varierer. En bil som står parkert på gaten i Oslo vil for eksempel ha en mye høyere tyveripremien enn en bil som står i låst garasje på landet. Som et gjennomsnitt vil det være ca. 20 %. Dette er forhåndsinnlagt i kalkulatoren.

Totalkunderabatter andre rabatter
Hvis denne rabatten er trukket fra premien du legger inn i øverste felt, skal det legges inn 0 % i dette feltet. Dette er også forhåndsinnlagt. Det er helt vanlig at forsikringspremien blir redusert ved at du har samlet forsikringene dine i ett forsikringsselskap. 10 % er helt vanlig å få i slik rabatt. Det gis også rabatter for diverse medlemskap i foreninger og organisasjoner. Det fremtidige bonustapet blir lavere på grunn av denne rabatten.

Les mer om bonus på bilforsikring her.

Hva koster bilforsikringen per år
Hvor høy bonus har du?
Hvilken egenandel har du?
Kronebeløp det ikke gis bonus på
Prosentandel av premie det ikke gis bonus på
Totalkunderabatt eller andre rabatter
Bonustapet:
Fremtidig økning i premien
Totalt tap inkludert egenandel


Kalkulatoren er utviklet av Smarte Penger.

Personvernpolicy