Meny

Garasjehybler er skattefrie

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hybler i garasje, stabbur og annekser skal i utgangspunktet likebehandles med utleie av hybler i hovedhuset.

Men ikke all utleie er skattefri. Vurderingen er at utleien er skattefri så lenge bygningen utleieboligen er i, kan betraktes som et underbruk av hovedhuset med en «tjenende» funksjon. Utleie skal skattlegges hvis utleieboligen er i et bygg som kan regnes som selvstendig og frittstående.

Med andre ord kan du spørre deg: Ville denne bygningen stått der uten at hovedhuset hadde stått der? For de aller fleste garasjer, boder, annekser med mer vil svaret være et soleklart nei. I disse tilfellene skal hovedhuset og det tjenende bygget sees under ett og dermed prosentlignes. Så lenge du da ikke har leid ut mer enn 50 % av den totale utleieverdien, er leieinntektene skattefrie. Det vil i praksis si at utleie av de aller fleste garasjehybler er skattefritt.

Det blir annerledes hvis den andre bygningen er så stor at den ikke kan regnes som et tjenende bygg til hovedhuset, for eksempel at det er to eneboliger på samme eiendom. Da skal utleien av det andre huset vurderes for seg, og stort sett regnskapslignes.

Artikkelen er skrevet av Smarte Penger.

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus