Oversvømmelse i Oslo

Det brøt ut en stor vannlekkasje i Torggata i Oslo torsdag kveld. Foto: Håkon Mosvold Larsen / SCANPIX.
Det brøt ut en stor vannlekkasje i Torggata i Oslo torsdag kveld. Foto: Håkon Mosvold Larsen / SCANPIX.

<pVannet flommet gjennom Oslos gater i kveld etter at en vannledning brast.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Deler av Oslo sentrum har i kveld vært oversvømt etter at en vannledning brast i Møllergata i Oslo. Brann- og redningsetaten fikk melding om oversvømmelsen like etter klokka 21 torsdag.

Enorme mengder vann strømmer opp av et hull i bakken, nedover Skråningen, ned til Torggata og videre ned mot Oslo Sentralstasjon forbi Eldorado kino.

Oversvømmelsen har ikke sammenheng med gatekampene som i kveld har vært i Oslo sentrum.

– Gravarbeid førte til at det en stund var en elv helt ned til Oslo S, forteller Kjetil Bratlie i Brann- og redningsetaten til ABC Nyheter.

– Jeg vet ikke hvor mye vann som har strømmet ut, men det dreier seg om store mengder. Problemet med å få stoppet det er at hovedkranen befinner seg i en kum som var oversvømt av de enorme vannmengdene, forklarer Bratlie i Brann- og redningsetaten til ABC Nyheter.

Vannet flommet i Oslo i kveld. Klikk for større versjon. Foto: Sverre Bjørstad GraffVannet flommet i Oslo i kveld. Klikk for større versjon. Foto: Sverre Bjørstad Graff

Det befinner seg en rekke restauranter, butikker og kafeer i området som lenge fryktet at den solide elven skulle sive inn.

– Det skal ha kommet vann inn i en Jernia-butikk, men jeg vet ikke noe om vannet har ført til andre skader, forteller Bratlie, som understreker at det handler om ferskvann.

Ifølge Brann- og redningsetaten i Oslo skal det ha vært en 150 mm-ledning som brast.

Ved 21.40 tiden torsdag lyktes man å få stengt av hovedkranen.

Store mengder vann flommet ut i sentrum av Oslo etter at gravearbeid førte til at en vannledning brast. Foto: Sverre B. Graff.Store mengder vann flommet ut i sentrum av Oslo etter at gravearbeid førte til at en vannledning brast. Foto: Sverre B. Graff.

Foto: Håkon Mosvold Larsen / SCANPIX.Foto: Håkon Mosvold Larsen / SCANPIX.

Personvernpolicy