Riise klar for idolet Beckham

John Arne Riise gleder seg stort til Milan-kampen og gjensynet med David Beckham søndag. (Arkivfoto: SCANPIX/Reuters).
John Arne Riise gleder seg stort til Milan-kampen og gjensynet med David Beckham søndag. (Arkivfoto: SCANPIX/Reuters).

<pJohn Arne Riise gleder seg vilt til å møte David Beckham igjen. Det skjer trolig i serie A søndag kveld.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Roma/Oslo (NTB-Espen Hartvig): Nordmannen opplevde Beckham-hysteriet i sin tid i Liverpool (2001-08).

Nå er «Becks» leid inn fra LA Galaxy av Milan. Det betyr Beckham-kaos også i Italia.

- Jeg ser virkelig fram til denne kampen. Beckham har jeg alltid likt, og han er et mine største forbilder, sier Riise til NTB.

- Nå er det bare å håpe at vi begge kommer på banen samtidig. Beckham er en stor spiller og en mann som gir alt for laget. I tillegg er han en god familiefar, og han kler seg kult.

- Jeg synes også at han sportslig forsvarer all oppmerksomhet. Langpasningene, innleggene og hans vilje til å løpe opp og ned for laget, er imponerende, sier Riise.

- Vi har spilt mot hverandre flere ganger tidligere i England. Det er artig at han nå er i Italia etter spill i Spania og USA. Og man merker at Beckham skal i aksjon her. Det har vært mye om ham i avisene.

Løft etter svak start

Roma startet sesongen fryktelig. Riise forsvant ut av startoppstillingen en periode. Nå er han inne i varmen. Laget gjør det også bra. Fem av de siste seks ligakampene er vunnet.

I tillegg venter 1/8-finale i mestercupen mot Arsenal.

Roma er også med i den italienske cupen.

- Jeg trengte noen måneder på meg. Men laget kom i en flott stim før vi tapte 2-3 for Catania før jul. Nå gjelder det å skaffe seg en fin start på dette året. Noen bedre måte å gjøre det på enn gjennom seier mot Milan, finnes ikke.

Riise har ikke scoret på klubblag på snart to sesonger. Kanskje på tide å bryte den negative trenden.

- Det kommer nok etter hvert. Nå konsentrerer jeg meg om å fungere godt defensivt. Jeg ser for meg at jeg blir venstreback de neste fem-seks-sju årene av karrieren - Roma-fansen kjenner meg nok for frisparkmålene mine i Liverpool. De kommer her også, lover John Arne Riise.

Personvernpolicy