FN: Kritisk for 1,5 millioner

En palestinsk gutt venter ved hjelpeforsyninger i Gaza.
En palestinsk gutt venter ved hjelpeforsyninger i Gaza.

<p20.000 personer er tvunget ut av sine hus i Sør-Gaza det siste døgnet. 1000 er såret, ifølge Care International. </p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mellom 13.00 og 16.00 torsdag innstilte Israel angrepene mot Hamas. Det ga hjelpeorganisasjonene på Gaza en sårt tiltrengt mulighet til å frakte ut forsyninger til sivilbefolkningen.

- Våpenstillstanden har fungert, og vi har kunnet frakte ut forsyninger. Men våpenstillstanden er utilstrekkelig, sier Yazdan Amawi til ABC Nyheter på telefon fra Gaza.

Han leder nødhjelpsarbeidet til Care i Gaza.

750.000 mangler vann

Ifølge FN er en million mennesker i Gaza uten strøm og 750.000 uten vann, melder AFP.

Talsmann Christopher Gunnes ved FNs representasjonskontor i Gaza, UNRWA beskriver situasjonen for palestinerne i Gaza som «kritisk».

Amawi forteller at angrepene har startet opp igjen, minutter ettter at de tre timene har utløpt.

- Siden i går har det vært granatangrep kontinuerlig. 20.000 personer skal ha blitt bedt om å flykte fra sine hjem i det sørlige Gaza. De ga dem en frist fram til klokka 08.00 til å evakuere. 30 hus har blitt ødelagt siste døgnet, sier Amawi.

Hjelpearbeider drept

Distribusjon av hjelpeforsyninger er det største problemet for hjelpeorganisasjonene i Gaza. Det er regnet som livsfarlig å bevege seg ut på veiene i Gaza, og mange sjåfører nekter å kjøre.

- Når vi skal kjøre forsyninger inn i Sør-Gaza må vi ta kontakt med israelerne. Vi sjekker tillatelsen vår og sjekker sjåføren før vi får tillatelse, sier Amawi.

Søndag ble en hjelpearbeider fra Care drept i Gaza.

Personvernpolicy