Kraftig britisk rentekutt

<pStorbritannias sentralbank Bank of England kutter styringsrenten med et halvt prosentpoeng til 1,5 prosent. Dermed får britene det laveste rentenivået i nasjonens historie.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Beslutningen om kuttet ble tatt på et rentemøte i Bank of Englands hovedkvarter i London torsdag. Det var fjerde gang på rad at rentekomiteen ble enig om å sette ned renten for å motvirke de økonomiske nedgangstidene.

Komiteens medlemmer mener kuttet er nødvendig for å motvirke at den sterke og varige globale økonomiske nedgangen får for store skadevirkninger i Storbritannia. Landet har nå den laveste styringsrenten siden Bank of England ble grunnlagt i 1694.

– Kuttet betyr at britene nå beveger seg i grenselandet for vanlig pengepolitikk. Rentene er nå kuttet med 3,5 prosentpoeng siden begynnelsen av oktober, mens Storbritannia står overfor sitt økonomisk sett mest dystre år siden tidlig på 1990-tallet, kommenterer nyhetsbyrået AP.

Krisen har ført til et kraftig fall i de britiske boligprisene, som lenge hadde ligget svært høyt. En av landets største varehuskjeder, Woolworths, er konkurs, mens konkurrenten Marks & Spencer vil si opp 1.000 ansatte. (©NTB)

Personvernpolicy