– Stoltenberg en klimapingle

<pLederen i Natur og Ungdom, Ingeborg Gjærum, gikk hardt ut mot regjeringens klimapolitikk da hun åpnet organisasjonens landsmøte torsdag.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hun sa at Norge står fram som et foregangsland i klimaspørsmål i utlandet, men ikke gjør noe som helst for å redusere egne utslipp.

– Aldri har vi forurenset mer. Det er stor forskjell på gode holdninger og gode handlinger. Det som spiller en rolle er hva regjeringen driver med når den er hjemme på jobb, sa Gjærum.

– Ta klimabøllene

NU-lederen ønsker seg Norge som et bevis på at klimaproblemet kan løses.

– Det er mange i dette landet som er enig med oss. Problemet er bare at regjeringen ikke ser ut til å være blant dem, sa hun.

Gjærum mener det er helt nødvendig å ta det hun kaller de største klimabøllene, transporten og oljeindustrien.

– Regjeringen er en gjeng klimapingler, og Jens Stoltenberg er sjefspingla, proklamerte hun.

Krigsvarsel

Gjærum gjorde det klart at kampen mot oljevirksomhet i Lofoten og Vesterålen vil være organisasjonens hovedkampsak i tiden som kommer.

– Kampen om Lofoten og Vesterålen er kampen om hvilket Norge vi ønsker oss. Det er et veiskille. Skal vi fortsette på det samme fossile, forurensende kjøret, eller skal vi ta vare på de fornybare ressursene våre, spurte hun.

Hun benyttet talen til å varsle krig mot utbygging.

–2009 er året for å sette ned foten. Jens, jeg vet det er litt skummelt, jeg vet at oljeindustrien er rik og mektig, men jeg synes du skal lære av Natur og Ungdom. For vi er ikke redde for noen, slo Gjærum fast. (©NTB)

Personvernpolicy