Politiet frykter angrep på Siv Jensen

Politiet frykter angrep på Siv Jensen
Politiet frykter angrep på Siv Jensen

<pPolitiets sikkerhetstjeneste frykter at Siv Jensen kan komme til å bli angrepet som følge av støtten til Israels angrep på Gazastripen, skriver Dagbladet.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Frp-formannen har flagget sympati med israelernes sak og skal klokken 17 i dag holde appell på en støttemarkering for Israel utenfor Stortinget. To timer senere akter hun å delta i et fakkeltog til støtte for krigens ofre.

Les også: Taper på Israel-støtte

Siv Jensens sikkerhet vil bli tema i møter hos politiet i dag, melder Dagbladet, som fra flere kilder i PST og Oslo-politiet får bekreftet at det er frykt for at «noen» har et ønske om å skade Frp-formannen. Selv frykter hun ikke bråk, sier hun til avisen.

– Vi følger spesielt nøye med på enkelte grupper som har vist vilje til voldeligheter i tidligere demonstrasjoner. Vi kommer nok til å ha en større tilstedeværelse enn vi ville hatt i normale tilfeller, sier leder Johan Fredriksen for fellesoperativ seksjon ved Oslo politidistrikt til NTB.

De proisraelske organisasjonene Indremisjonsforbundet, Ordet og Israel, Internasjonale Kristne Ambassade Jerusalem (ICEJ) og Med Israel For Fred (MIFF) om å arrangere støttemarkeringen.

Motdemonstrasjon

Over 340 personer har meldt sin ankomst via Facebook til støttemarkeringen utenfor Stortinget. Det er imidlertid ventet motdemonstrasjoner fra palestinaaktivister. Organisasjonssekretær Dag Øyvind Juliussen sier til NTB at det er uaktuelt å moderere budskapet for å unngå å provosere motstanderne unødvendig.

– Vi kommer til å kommunisere at dette er en støttemarkering for en nasjon som er i krig, angrepet av brutale krefter som vil utslette Israel. Jeg tror ikke eventuelle provokasjoner blir noe problem, sier Juliussen.

Han er klar over sikkerhetsproblematikken knyttet til markeringen torsdag, men henviser konsekvent til at trusselvurderinger og sikkerhet er politiets oppgaver.

– Vår oppfordring til alle grupper er å ha respekt for ofrene for konflikten, og opptre med en tilstrekkelig grad av verdighet, sier Fredriksen.

– Politiets anliggende

– Vi vet jo at det skal være flere markeringer utover kvelden og samarbeider tett med politiet. Vi er innstilt på en fredfull og verdig støttemarkering. Det er politiets anliggende å sørge for ro og orden og tilgang til å ytre seg i det offentlig rom, sier Juliussen.

Palestinakomiteen er blant organisasjonene som oppfordrer folk til å møte opp utenfor Stortinget for å markere motstand mot israelvennene og Siv Jensens holdninger.

«Møt opp med palestinske flagg og andre effekter – vis Siv Jensen at vi nekter å godta situasjonen!», skriver organisasjonen på sin Facebook-gruppe for motdemonstrasjon. (©NTB)

Personvernpolicy