Hilste Clough velkommen med seier

Manchester United ble slått 1-0 i første kamp i ligacupens semifinale onsdag.  Her prøvder Uniteds Ronaldo seg på et skudd som blir blokkert av Derby-spillerne. Foto: AFP / Scanpix.
Manchester United ble slått 1-0 i første kamp i ligacupens semifinale onsdag. Her prøvder Uniteds Ronaldo seg på et skudd som blir blokkert av Derby-spillerne. Foto: AFP / Scanpix.

<pDerbys nye manager Nigel Clough koste seg på tribunen da Manchester United ble slått 1-0 onsdag i første kamp i ligacupens semifinale.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Derby (NTB): Kris Commons scoret målet som påførte Alex Fergusons det første tapet på to måneder. Derby har en stor jobb å gjøre i returkampen, men håpet om Wembley-finale i mars lever for fullt.

Enda nærmere finale ville laget vært om ikke Rob Hulse hadde misbrukt en kjempesjanse til å gjøre 2-0 mot slutten.

Han fikk en keeperretur rett i beina, men satte ballen over.

Tidligere United-keeper Roy Carroll hadde lite å gjøre i Derby-målet, men Cristiano Ronaldo var nær ved en ufortjent utligning da hans frispark strøk stolpen i slutten av kampen.

- Det blir tøft å forsvare denne ledelsen på Old Trafford, men denne uken kommer vi til å nyte det. Dette blir noe å fortelle barna og barnebarna, sa matchvinner Commons ifølge Sportinglife.com.

Hjertelig mottattClough ble tirsdag ansatt som manager i klubben hans far Brian førte til seriegull i 1972, og han fikk en hjertelig mottakelse. Han begynner i jobben først torsdag, men ungdomstrener David Lowe hadde en heldig hånd i sin eneste kamp som lagleder for A-laget.

- Dette greide vi med hardt arbeid, entusiasme, lidenskap og litt god fotball. Alle bidro, sa han.

Et B-preget Manchester United skapte ikke en sjanse i en førsteomgang Derby dominerte.

Commons sendte vertene i ledelse etter en halvtime, da han fikk ballen fra Mile Sterjovski 25 meter fra mål og knallet den inn i hjørnet.

Ferguson hadde gjort fem endringer i laget som tok seg videre i FA-cupen søndag.

Han fikk se laget sitt bli presset tilbake av en motstander som sliter på nedre tabellhalvdel i mesterskapsserien.

Ferguson lettet

Derby spilte sin første semifinale av betydning siden 1976, men det var tittelgrossistene fra Manchester som virket mest rustne på Pride Park.


Ferguson kastet innpå Cristiano Ronaldo og Wayne Rooney i annen omgang og lot dem angripe sammen med Carlos Tevez, men noe mål ble det ikke.

- Det positive ved denne kampen var at vi bare tapte 1-0. Det var et fantastisk resultat ut fra prestasjonen vår, sa Ferguson.

Derby får en stor oppgave når ledelsen skal forsvares i returkampen på Old Trafford om snaut to uker, men ligger iallfall mye bedre an enn Burnley.

Den andre semifinalisten fra mesterskapsserien tapte tirsdag 1-4 for Tottenham etter å ha ledet 1-0.

Personvernpolicy