Verdens beste forlater Sverige

Foto: Scanpix.
Foto: Scanpix.

<pVerdens beste kvinnelige fotballspiller forlater svensk klubbfotball til fordel for USA.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Brasilianske Marta Vieira da Silva, som på den årlige FIFA-gallaen 12. januar kan bli kåret til verdens beste kvinnelige fotballspiller for tredje gang, forlater Umeå etter fem år.

Årsaken skal være at Martas agent har oppført seg svært nonchalant, noe som hevdes i en pressemelding fra den svenske fotballklubben. Der går det blant annet fram at Martas agent, Fabiano Farah, skulle ha besvart et kontraktsforslag for en måned siden, men har fortsatt ikke gjort det.

Men misnøyen med Farah går tydeligvis lenger tilbake i tid.

«Mangelen på interesse for å diskutere med Martas arbeidsgiver de siste fem årene, gjør at Umeå IK nå velger å sette sluttstrek for denne svært langdryge historien», står det å lese i klubbens pressemelding.

Ifølge dn.se tyder mye på at Marta nå i stedet flytter til USA for å spille for Los Angeles Sol. Det er ventet at Marta kunngjør sin beslutning på FIFA-gallaen i Zürich 12. januar, men på Los Angeles SOLs hjemmesider står Marta allerede oppført som klubbspiller.

Marta selv er på ferie i Brasil for tiden.

Expressen skriver at Marta ønsker seg en treårskontrakt med Los Angeles SOL. En kontrakt som visstnok skal gi henne fire millioner svenske kroner i året og som betyr en fordobling av årslønnen hennes.

Også LDB FC Malmö har prøvd å sikre seg den brasilianske toppspilleren, men skal nå ha gitt opp håpet.


Personvernpolicy