Hylles av rockkolleger

Ron Asheton, gitarist i The Stooges, ble funnet død i går. I dag hylles han av musikerkolleger. Foto: Virgin Records/EMI Music (promo)
Ron Asheton, gitarist i The Stooges, ble funnet død i går. I dag hylles han av musikerkolleger. Foto: Virgin Records/EMI Music (promo)

<pAvdøde Ron Asheton hylles av musikerkolleger.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Primal Screams Billy Gillespie, Iggy Pop og resten av The Stooges hyller sin avdøde kollega Ron Asheton som ble funnet død i sitt hjem i går.

Bobby Gillsepie forteller til NME at Asheton har spilt en betydelig rolle i hvor han selv står musikalsk:
- Jeg bare elsket The Stooges! Ron hadde en helt spesiell stil; virkelig fucking sexy, vill, skjødesløs og fri, understreker han.

- En av de store

- Han var en fri rock'n'roll-gitarist. Han skapte sin egen stil - og det finnes ingen andre som høres ut som Asheton. Så snart du hører den første akkorden på en hvilken som helst Stooges-låt, så bare vet du at det er han som spiller. Han står bak en rekke killer-riff. «No Fun», «Down On The Street», «I Wanna Be Your Dog» - alle disse sangene kan identifiseres med gitarriffet selv før Iggy begynner å synge. Han er en av de store, mener han.

Også Mogwai hedrer den avdøde gitaristen. Stuart Braithhwaite fra det skotske bandet sier til NME at Asheton og The Stooges tok rocken tilbake til begynnelsen – til urinnstinktene.

- Det virker som han spilte på rent instinkt; helt rått. Han var en formidabel gitarist! Sanger som «I Wanna Be Your Dog» var i utgangspunktet ganske enkle, men med noen riff som det er umulig å tro at ingen hadde tenkt på før. Det var helt utrolig!, sier han.

Primal Scream-sangeren er tidlig ute for å hylle Ron Asheton. Foto: Darko Vojinovic (AP Photo/Scanpix)Primal Scream-sangeren er tidlig ute for å hylle Ron Asheton. Foto: Darko Vojinovic (AP Photo/Scanpix)

Iggy Pop og resten av medlemmene i dagens utgave av The Stooges; broren Scott Asheton, Mike Watt og Steve MacKay, samt andre som jobber i kulissene rundt bandet, sendte i går ettermiddag ut en pressemelding hvor de beskrev hvordan de mottok nyheten om Ron Ashetons død:

Rystede bandkompiser

«Vi er sjokkerte og rystet over nyheten om Rons død. Han var en fantastisk venn, bror, musiker og soldat. Uerstattelig! Han vil bli dypt savnet».

De beskriver ellers sin avdøde kollega som «godhjertet, et geni, en varm person som alltid trodde på det gode i mennesket, selv de som ikke hadde gode hensikter. Han var i tillegg en gitargud og et idol til inspirasjon for andre».

Iggy Pop beskrev i tillegg Ron Asheton som sin beste venn og at han er i sjokk.

Personvernpolicy