Første dødsfall i Dakar-rallyet

<p>Den franske motorsyklisten Pascal Terry (t.h.) er bekreftet omkommet i årets Dakar-rally. Bildet er tatt i forbindelse med en teknisk kontroll i Buenos Aires 31. januar. Foto: Scanpix.</p>
Den franske motorsyklisten Pascal Terry (t.h.) er bekreftet omkommet i årets Dakar-rally. Bildet er tatt i forbindelse med en teknisk kontroll i Buenos Aires 31. januar. Foto: Scanpix.

<pDen franske motorsyklisten Pascal Terry (49) er funnet omkommet i «dødsrallyet» Dakar.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

49-åringen hadde vært savnet siden søndagens etappe i Argentina. Dakar-debutanten Terry ble funnet litt over klokken 2 natt til onsdag rundt 300 meter utenfor løypen mellom Santa Rosa og Puerto Madrid.

– Motorsyklisten ble funnet i et lite tilgjengelig område med tett vegetasjon. Han lå 15 meter unna sykkelen sin, heter det i en uttalelse fra arrangøren.

I uttalelsen heter det videre at Terry tilsynelatende selv hadde tatt av seg hjelmen og gjort klart mat og drikke ved siden av seg før han døde. Politiet vil etterforske årsaken til dødsfallet.

Det er lite trolig at franskmannen døde som følge av en ulykke med motorsykkelen. Terry hadde åpenbart satt fra seg sykkelen og tatt dekning for varmen fra solen i et skyggeparti.

Arrangøren mottok en melding fra Terry om at motorsykkelen hadde gått tom for drivstoff.

Franskmannen er den første som er omkommet i årets utgave av rallyet, som fra før har krevd over 50 menneskeliv siden første utgave i 1979.

Senest i forrige utgave (2007) mistet to førere livet, Elmer Symons fra Sør-Afrika og Eric Aubijoux fra Frankrike. Før det omkom

På årets første etappe var britene Matthew Harrison og Paul Green utsatt for en rundvelt med bilen. Duoen ble fraktet til sykehus og lagt kunstig i koma.

Løpet ble i fjor avlyst på grunn av trusler om terrorhandlinger mot deltakerne.

Rallyet kjøres for første gang i Sør-Amerika, der det startet i Buenos Aires 3. januar og avsluttes i den argentinske hovedstaden 17. januar. (©NTB)

Personvernpolicy