Al-Qaida krever hevn for Gaza

Al-Qaida krever hevn for Gaza
Al-Qaida krever hevn for Gaza

<pAl-Qaidas nestleder har sendt ut en ny propagandavideo der han ber muslimer slå til mot vestlige og israelske mål jorda rundt.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ayman al-Zawahri regnes som al-Qaidas «nestleder.» Tirsdag ble et nytt lydbånd fra al-Zawahri funnet på islamistiske nettsteder. Han klandret blant annet den påtroppende amerikanske presidenten Barack Obama for å være medansvarlig for angrepene på Gaza, melder Reuters.

- Slå til mot sionistene og korsfarerne uansett hvor og på alle måter dere kan, het det i en lydbeskjed som ble postet på islamistiske nettsteder.

- Det dere nå står overfor er et ledd i det sionistiske korstoget mot muslimer og Islam, sier Zawahri.

- Angrepene er Obamas gave til dere [palestinerne] før han inntar regjeringskontorene.

Zawahri og al-Qaidas frontfigur Osama bin Laden er antatt å befinne seg øst i Afghanistan eller i de pakistanske grenseområdene.

- Vi vil virkeliggjøre løftet til vår sheikh Osama bin Laden… at USA og enhver som lever der ikke engang vil kunne drømme om sikkerhet før vi oppnår sikkerhet i Palestina og alle de vantros hærer forlater landene til profeten Mohammed, sa Zawahri, med henvisning til en bin Laden-melding fra 2001, året terrorangrepene mot New York og Washington og invasjonen av Afghanistan skjedde.

Zawahri, som er egypter, kritiserte også Egypts president Hosni Mubarak som «forræder» siden han ikke har gitt palestinerne tilstrekkelig støtte i perioden med israelsk blokkade.

Palestinernes problemer vekker sterkt engasjement i den arabiske og muslimske verden, og Palestina-spørsmålet har vært en viktig symbolsak for den globale jihadistbevegelsen.

Onsdag demonstrerte indonesiske islamister mot Israels inntog på Gaza, og krevde at Egypt åpner sine grenser for å la bistand og «hellige krigere» slippe inn på territoriet, melder AFP.

Omkring 100 mennesker fra den islamistiske gruppa Jamaah Anshorut Tauhid demonstrerte foran de palestinske, egyptiske og amerikanske ambassadene.

Minst 660 palestinere er drept siden de israelske angrepene begynte 27. desember.

Egypts president Hosni Mubarak sier grensene vil bli åpnet om en våpenhvile kommer på plass.

Personvernpolicy