Lokale kvaliteter

Miljøet rundt boligen er avgjørende for mange.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Selv innenfor mindre områder kan boligens miljø variere mye. Enden på et rekkehus er oftest mest populær. Der er det gjerne mer lys, dessuten er det kun én nabo.

Toppleiligheter i en blokk er også et slikt eksempel, med mindre man er gammel og ikke vil gå i trapper. Miljøet rundt boligen er vel så viktig som de praktiske detaljene. Frisk luft uten forurensning er blitt et krav for stadig flere. Støyforhold, adgang til park, grønt gress, sjøen, idrettsanlegg eller friluftsområder er essensielt for mange. Solforholdene og utsikt til vann, presser prisen i været. Jo lengre tid du planlegger å bo et sted, jo viktigere er det at miljøet passer til din livsstil.

Planer for området
Det er viktig å sette seg inn i fremtidige planer for området. Planene her kan faktisk være helt avgjørende for områdets prisutvikling. Hva står det i kommunens reguleringsplan? Er veien som går forbi huset planlagt som den neste hovedveien i området? Skal jordet ved siden av bebygges? Er det planlagt en ny vei rett i nærheten, reduserer det boligens verdi betraktelig.

Men de fleste forandringer er ikke så dramatiske. Derfor gjør mange den feilen å bare ta hensyn til det som er sikkert. Ofte må endringen ha skjedd før det får betydning for prisene. At det er laget en ny kommunedelplan som vil føre til økt trafikk, registreres først av markedet når veien er et faktum.

Hva er viktigst
Som sagt hjelper ikke den vakreste sol og den beste skolevei hvis du holder til i et fraflyttingsområde. I et langt perspektiv, og da snakker vi om alt over ti år, gjør du klokt i å forholde deg til beliggenhetsfaktorene.

Kjøper du bolig i et tilflyttingsområde, velger et av de mest populære strøkene, satser på en praktisk beliggenhet og sikrer at boligens miljø er godt, samtidig som fremtidsplanene ikke inneholder negative overraskelser, gjør du en god investering samtidig som du får et sted å bo.

Artikkelen er skrevet av Smarte Penger.

Personvernpolicy