Tilbake til fotballen

Tilbake til fotballen
Tilbake til fotballen

<pSkeid henter tungvektere i jakten på å nå toppen av norsk fotball. </p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det tidligere lokomotivet i norsk fotball, Skeid, har de siste årene slitt i motbakke, men velkjente navn har nå sagt seg villige til å prøve og løfte Torshovklubben opp på et høyere nivå.

En egen ressursgruppe med navn som Per Ravn Omdal, Trygve Bornø, Aslak Sira Myhre og Cathrine Sandnes skal i tiden som kommer jobbe for klubben.

I tillegg har også tidligere Start-trener Stig Inge Bjørnebye sagt ja til å bidra for det nyopprykkede Adeccoligalaget.

Bjørnebye ønsket derimot ikke å kommentere engasjementet i Skeid da ABC Nyheter kontaktet ham for en uttalelse.

Etter at Bjørnebye i 2007 fikk sparken som trener har han vært helt borte fra fotballen. I dag er den tidligere utenlandsproffen varamedlem i Pressens Faglige Utvalg (PFU).

- Samtalepartner

Tidligere fotballpresident og UEFA-styremedlem, Per Ravn Omdal, ser frem til å jobbe med aristokraten.

- Jeg er vokst opp med Skeid og ser frem til å jobbe med klubben. Det er ennå ikke helt bestemt hvilken funksjon jeg vil ha, men siden jeg har lang fartstid innen fotball og kjenner systemene godt, så er jeg tiltenkt en rolle som en diskusjonspartner og en klubben kan støtte seg til i ulike spørsmål, sier Ravn Omdal til ABC Nyheter.

Per Ravn Omdal knyttes nå i sterk grad opp mot Skeid.Per Ravn Omdal knyttes nå i sterk grad opp mot Skeid.

Ravn Omdal synes klubben stabler på beina et «slagkraftig lag»

- Jeg kjenner både Eldar Hansen (styreleder i Skeid red.anm.) og Trygve Bornø (tidl. Skeidspiller red. anm.) godt fra før og vet hva de står for. I tillegg så har de fått med seg blant annet Stig Inge Bjørnebye, med all den erfaringen han har fra internasjonal fotball, sier Ravn Omdal som er medlem av bærumsklubben Fossum.

Døråpnere

Eldar Hansen sier mye arbeid gjenstår før alt er på plass med ressursgruppa.

- Det er ennå ikke helt bestemt hvilke roller de ulike personene vil ha, men de har sagt ja til i en eller annen form bidra for klubben. Vi skal snakke nærmere i tiden som kommer.

Ekteparet Sira Myhre og Sandnes vil i første rekke være med på å bygge nettverk. Myhre er i dag leder av Litteraturhuset i Oslo mens Sandnes er redaktør av tidsskriftet Samtiden.

- De er begge Skeid-patrioter og kjenner klubben godt. De har et stort nettverk og vil forhåpentligvis være døråpnere inn mot andre arenaer som vi håper å kunne dra nytte av, fortsetter Hansen.

Fra Kollen til Skeid

I oktober i fjor opprettet Torshovklubben selskapet «Skeid Talent Invest AS», et selskap som utelukkende skal sørge for at penger ikke går tapt dersom unge Skeidspillere velger å forlate klubben. Arbeidet med talentene er kommet et godt stykke videre.

- Vi er inneforstått med at vi tidligere har hatt for dårlige kontrakter på mange av våre spillere og selskapet er opprettet primært for to formål. Å sikre at vi får beholde våre gutter lengre og at vi får penger for dem dersom de ønsker utfordringer andre steder enn her i Skeid, sier klubbens styreleder, Eldar Hansen, til ABC Nyheter.

Mye av årsaken til at selskapet ble stiftet er kommet som en følge av at spillere som brødrene Abdellaoue, «Moa» og «Mos» og Dawda Leigh, har gått gratis til rival og storebror i Oslo, Vålerenga.

Viktig i arbeidet med «Skeid Talent Invest» blir nå tidligere Kollen-general Rolf Nyhus.

- Vi har innstilt Rolf (Nyhus. red. anm.) som styreleder i selskapet. Han har god kjennskap til flere områder som vil være viktige for oss i fremtiden, ikke minst sponsormarkedet. Vi er veldig glade for at Rolf stiller seg positiv til å bidra for Skeid, sier Hansen til ABC Nyheter.

Rolf Nyhus blir ny styreleder i «Skeid Talent Invest».Rolf Nyhus blir ny styreleder i «Skeid Talent Invest».

Personvernpolicy