Overlegen Loitzl vant hoppuka

<img src="file:///C:/DOCUME%7E1/SVERRE%7E2/LOCALS%7E1/Temp/moz-screenshot-3.jpg" border="0"><img src="file:///C:/DOCUME%7E1/SVERRE%7E2/LOCALS%7E1/Temp/moz-screenshot-4.jpg" border="0">Østerrikeren Wolfgang Loitzl vant tirsdag den tysk-østerrikske hoppuka etter overlegen serier i dagens konkurranse hvor fem dommerne delte ut 20 i stil ni ganger til Loitzl i løpet av rennet. Foto: AP Photo / Matthias Schrader / Scanpix.
Østerrikeren Wolfgang Loitzl vant tirsdag den tysk-østerrikske hoppuka etter overlegen serier i dagens konkurranse hvor fem dommerne delte ut 20 i stil ni ganger til Loitzl i løpet av rennet. Foto: AP Photo / Matthias Schrader / Scanpix.

<pØsterrikske Wolfgang Loitzl vant tirsdag den tysk-østerrikske hoppuken sammenlagt etter overlegen seier i siste renn.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bischofshofen (NTB): Wolfgang Loitzl (28) leverte varene på hjemmebane. Østerrikeren avsluttet årets hoppuke med ni ganger 20 i stil.

Dermed fikk Østerrike sin første hoppukevinner på ni år.

Dommerne var ikke i tvil om at Loitzl er stilhopper nummer en. I det første hoppet på 142,5 meter var alle fem dommerne enig. 20-tallet dukket opp på skjermen nesten før han hadde landet.

- Dette er helt klart en drøm som er gått i oppfyllelse. Hvem andre har fått fem ganger 20 i stil? Jo, Toni Innauer og Kazuyoshi Funaki, sa Wolfgang Loitzl til NTB.

I finalen ble det 141,5 meter, og da var det bare den tsjekkiske dommeren Vaclav Kraml som fant 0,5 poeng å trekke.

En drøm

Etter rennet i Garmisch fikk han fire ganger 20 i stil. Da sa Loitzl at drømmen var å tangere Toni Innauer, som en gang fikk se fem ganger 20.

Tirsdag gikk drømmen i oppfyllelse.

- Disse dagene har vært litt i overkant. Jeg håpet jeg skulle klare å vinne en enkeltseier, så skjer alt på bare noen få dager. Helt uvirkelig, sa 28-åringen, som før seieren i Garmisch-Partenkirchen ble betegnet som den evige toeren.

Tirsdag skrev han seg inn i hopphistorien.

Med 301,2 poeng var den 28 år gamle østerrikske veteranen i en klasse for seg. Han lot seg ikke rokke av Simon Ammann og landsmannen Gregor Schlierenzauers spill med å stå over trening og kvalifisering.

Han gjennomskuet rivalenes bløff og banket til med sin «straight flush» i første forsøk i finalerennet.

Ventetiden over

I ni år har østerrikerne ventet på en hoppukeseier. Sven Hannawald, Adam Malysz, Sigurd Pettersen, Janne Ahonen og Anders Jacobsen har dominert i hoppukesammenheng siden Andreas Widhölzl vant for ni år siden.

Det neste for den 28 år gamle tobarnsfaren fra Bad Mitterndorf er skiflyging i hjemmebakken Kulm. Allerede nyttårsaften var rennet utsolgt.

Over 25.000 feststemte østerrikerne er ventet til den lille plassen utenfor Bad Mitterndorf.

Personvernpolicy