Sarkozy: - Våpenhvileavtale nærmere

Frankrikes president Nicolas Sarkozy (t.v.), som tirsdag møtte blant andre sin syriske kollega Bashar al-Assad, mener det kan være mulig å komme fram til en snarlig våpenhvile på Gazastripen. Foto: REUTERS/Eric Feferberg/Pool/SCANPIX.
Frankrikes president Nicolas Sarkozy (t.v.), som tirsdag møtte blant andre sin syriske kollega Bashar al-Assad, mener det kan være mulig å komme fram til en snarlig våpenhvile på Gazastripen. Foto: REUTERS/Eric Feferberg/Pool/SCANPIX.

<pFrankrikes president Nicolas Sarkozy tror en våpenhvileavtale for Gazastripen ikke er langt unna.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tiri (NTB-Reuters): - Jeg er overbevist om at det fins løsninger. Vi er ikke langt unna. Det som trengs er bare at en av aktørene starter noe slik at ting går i riktig retning, sa Sarkozy under et besøk hos franske FN-styrker i Sør-Libanon tirsdag.

Sarkozy er på rundreise i Midtøsten for å forsøke å få til en våpenhvile i Gaza-konflikten.

Han har hittil besøkt Egypt, Israel, den palestinske selvstyremyndigheten og Syria, og opplyste tirsdag at han drar tilbake til Sharm el-Sheikh i Egypt for å drøfte et fredsforslag med Egypts president Hosni Mubarak.

Personvernpolicy