Ullevålseter trodde hans siste time var kommet

Pål Anders Ullevålseter var nær ved å bli kjørt ned av en bil på fjerde etappe av Dakar-rallyet tirsdag. Foto: Maxi Jonas, Reuters/SCANPIX.
Pål Anders Ullevålseter var nær ved å bli kjørt ned av en bil på fjerde etappe av Dakar-rallyet tirsdag. Foto: Maxi Jonas, Reuters/SCANPIX.

<pPål Anders Ullevålseter er glad han lever etter at han var centimetere fra å bli meid ned av en bil i tirsdagens etappe i Dakar-rallyet.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Neuquen (NTB): - Bilen var kun noen få centimeter fra å kjøre rett inn i meg. Jeg trodde den skulle stoppe, men tok visst feil, sa Ullevålseter etter å ha kommet i mål som nummer elleve på den 488 kilometer lange fjerdeetappen.

Det var på tirsdagens siste transportetappe at Ullevålseter fikk hjertet i halsen.

- Jeg skalv i hele kroppen og trodde min siste time var kommet, fortalte oslogutten etter at en rallybil sto på kravene og raste forbi nesetuppen på nordmannen, som hadde vært et lett bytte for de voldsomme bilene på sin motorsykkel.

For sakte

Han vil helst glemme hele etappen så fort som mulig. I tillegg til at det holdt på å gå riktig galt, gikk det også altfor sakte.

- Men samtidig vil jeg ikke ta noen unødige sjanser. To ganger klarte jeg også å kjøre meg bort, og jeg tapte en del minutter på det, sa Ullevålseter.

Ullevålseter er, etter tirsdagens 11.-plass, nummer fem i sammendraget, 58.29 minutter bak Marc Coma, som vant sin tredje etappeseier og økte forspranget til tett opp mot 43 minutter på amerikanske Jonah Street.

I kunstig koma

To britiske deltakere i bilklassen er nå lagt i kunstig koma etter at duoen var involvert i en kollisjon på Dakar-rallyets første etappe lørdag.

Paul Green og annenpilot Matthew Harrison ble brakt til sykehuset i Santa Rosa med lungeproblemer.

Begge holdes i kunstig koma for at skadene skal leges raskest mulig. Arrangøren sier de to etter planen skal forsøkes å vekkes fra koma torsdag. De to var innblandet i den første store ulykken i årets Dakar-rally.

Personvernpolicy