Winehouse droppet anke - sirkus avlyst

<pPoliti og påtalemyndighet i Bergen er ferdig med narkosaken mot Amy Winehouse etter at hun tirsdag frafalt anken over boten hun ble ilagt for narkobruk i oktober 2007.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bergen (NTB-Kjell Sletta): - Boten ble betalt etter at den var vedtatt av Winehouse i 2007. Det samme gjaldt hennes mann og frisør. Alle tre fikk bøter på rundt 3.000 kroner. Fra vår side var vi ferdige med saken før Winehouse bestemte seg for å anke, sier politiadvokat Rudolf Christoffersen til NTB.

Ankesaken til den omstridte engelske artisten skulle opp i Gulating lagmannsrett 12. januar, men tirsdag fikk Christoffersen beskjed gjennom hennes norske advokat om at den verdenskjente britiske artisten hadde trukket anken.

Forberedt

Lagmannsretten i Bergen var forberedt på kjempeinntrykk av fotografer og mediefolk, ikke minst fra Storbritannia, der Winehouse er en av tabloidpressens yndlinger. Nesten hvert skritt hun tar voktes av paparazzifotografer. Nå er Winehouse-sirkuset avlyst.

- Jeg kan ikke gå inn på hvilke vurderinger som ligger bak at anken nå er trukket. Vi har meddelt retten at anken trekkes både på vegne av Amy Winehouse og de to andre, sier advokat Ole Kvelstad til NTB.

Han fastslår at denne saken nå er avsluttet.

Det har vært skrevet at Winehouse ville ha opphevet forelegget fordi det kunne skape vansker for henne ved innreise til USA. Det har verken Kvelstad eller Christoffersen noen kommentar til.

- Behandlet som andre

- Fra politiets side har vi vært av den oppfatning at vi har behandlet Winehouse, hennes ektefelle og frisør på nøyaktig samme måte som vi har behandlet alle andre som blir pågrepet for tilsvarende forhold, sier Rudolf Christoffersen.

- Faktum i saken var enkelt: De ble pågrepet i ruset tilstand med narkotika på sitt eget hotellrom. De fikk bøter i en størrelse som alle andre får. Vi har lagt stor vekt på likebehandling i denne saken.

Winehouse var i Bergen for å holde konsert i oktober 2007 da hun sammen med ektemannen, Blake Fielder-Civil og hennes frisør ble pågrepet på Hotell Norge for å ha brukt narkotika.

Det ble funnet sju gram marihuana på hotellrommet.

Godtok forelegg

Winehouse måtte overnatte hos politiet, og skrev dagen etter under på at hun godtok forelegget. Det samme gjorde de to andre. Kort etter ombestemte artisten seg og hevdet at hun ikke hadde vært klar over hva hun skrev under på.

Hun anket forelegget inn for retten.

Saken skulle gått 29. februar i fjor, men måtte utsettes da politiet i England ikke hadde fått kontakt med artisten.

Dessuten satt ektemannen i fengsel for andre forhold på den tid. Christoffersen sier at politiet har vært sterkt uenig i den framstillingen Winehouse i ettertid har gitt av omstendighetene da hun aksepterte forelegget.

- Vi har avvist dette, blant annet under henvisning til at hun ble avhørt av en engelskspråklig polititjenestemann, sier han.

Forsidebilde: Scanpix.

Personvernpolicy