Stooges-gitarist funnet død

The Stooges anno 2007. Foto: Virgin Records/EMI (promo)
The Stooges anno 2007. Foto: Virgin Records/EMI (promo)

<pIggy Pops gitarist Ron Asheton er funnet død.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

The Stooges' gitarist og Iggy Pops medlåtskriver i bandet, Ron Asheton , er funnet død etter det som antas å være et hjerteinfarkt, 60 år gammel, melder Uncut.

Asheton ble funnet i sitt hjem i Ann Arbor i Michigan, USA, i morges ifølge politiet, melder NME nå i ettermiddag.

Den lokale avisen Ann Arbor News har snakket med politietterforsker Jim Stephenson som sier at politiet ikke mistenker at det ligger noe kriminelt bak dødsfallet, men at Asheton kan ha ligget død i flere dager før han ble funnet. Han ble funnet i sofaen i stuen.

Med fra starten

Asheton var født i Michigan, USA, i 1948 og var med på å stifte det legendariske bandet The Stooges som skulle bli springbrettet for Iggy Pops lange karriere. Han var gitarist på bandets to første langspillplater; «The Stooges» (1969) og «Fun House» (1970).

Ron Asheton ble degradert til å spille bass på deres tredje album, «Raw Power» (1973), etter at James Williamson overtok, men ble tatt inn igjen i varmen da bandet gjorde comeback i 2003. Da med både med Iggy Pop og broren Scott Asheton på laget. Dave Alexander døde i 1975 og dermed eneste medlem fra originalbesetningen som ikke er med i den nye utgaven av bandet, som istedet er utvidet med de noe yngre tilskuddene Mike Watt og Steve MacKay.

The Stooges laget deretter sitt første album på 34 år i 2007 da de ga ut «The Weirdness».

Foruten sin fartstid i The Stooges, har Asheton også vært en del av «supergruppen» The Wylde Ratts sammen med Dinosaur Jrs J Mascis, Sonic Youths Thurston Moore og Mudhoneys Mark Arm. Han bidro også på soundtracket til filmen «Velvet Goldmine».

Kan bli innlemmet i Rock'n'Roll Hall of Fame

The Stooges er aktuell i 2009 som en av artistene som vurderes innlemmet i prestisjetunge Rock'n'Roll Hall of Fame, men møter konkurranse fra størrelser som Metallica og Jeff Beck. Hvem som til slutt blir innlemmet avgjøres i slutten av måneden.

The Stooges spilte så sent som i fjor sommer på Buktafestivalen i Tromsø.

Personvernpolicy