Tippeligaens raskeste

Luton Shelton er Tippeligaens raskeste spiller. Foto: Scanpix.
Luton Shelton er Tippeligaens raskeste spiller. Foto: Scanpix.

<pLuton Shelton er nå Tippeligaens raskeste spiller. </p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tirsdag ble Vålerengas spillere testet på Toppidrettssenteret for blant annet O2-opptak, sprint med vendinger, vertikal spenst og knebøy. I tillegg skulle gutta sprinte 40 meter for å teste tempoet i kroppen.

Les også: Hurtighet blir stadig viktigere i fotballen

Jevnt over forbedret flere av VIF-spillere sine tider. Mest imponerende var likevel Luton Shelton, som viste en enorm hurtighet.

- Det har vært testet sprint her på Toppidrettssenteret i mange år, de fleste Tippeligalag og landslag har testet her. I dag satt Luton det vi kan kalle ny banerekord. Han viser en formidabel hurtighet, og etter min mening ville han på kort tid vært i Norgestoppen i sprint om han hadde fått et par piggsko, sier Johan Kaggestad til VIF TV.

På sitt første forsøk løp Shelton inn til 4.59 på 40-meteren, hvilket er tre hundredeler raskere enn den tidligere rekorden for en Tippeligaspiller. På det neste forsøket satt han virkelig standarden, da han fløy over tartandekket til imponerende 4.47. En tid han like greit tangerte et par minutter senere på sin tredje 40 meter. Til sammenligning skal John Carews bestenotering være 4.68.

- Etter sesongen i høst løp jeg på 4.66. Nå sa lagkameratene mine til meg at jeg kunne slå rekorden om jeg ville, så da gjorde jeg det, sier Shelton til VIF TV.

Tidligere har Lyns Erling Knudtzon tilbakelagt 40-meteren på 4,62.

Personvernpolicy