Åtte prostituerte kvinner tatt i Oslo

<pPolitiet i Oslo pågrep mandag kveld åtte prostituerte kvinner.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De åtte kvinnene er fra Nigeria og ble mandag kveld pågrepet, siktet for brudd på utlendingsloven. De hadde verken pass eller andre identifikasjonspapirer på seg da de ble tatt av politiet, melder VG Nett.

Kvinnene ble pågrepet på flere steder i Oslo.

– Vi har vært på en adresse der det selges sex. I tillegg har utlendingsenheten vært på to andre adresser. Til sammen er åtte personer innbrakt for brudd på utlendingsloven, sier politiførstebetjent Harald Bøhler, som leder Oslo-politiets gruppe mot menneskehandel og prostitusjon (STOP-gruppen).

Kvinnene ble ikke pågrepet på gata, men på steder innendørs. Før nyttår var gatene fulle av utenlandske prostituerte, men nå er det tomt.

– Det gjør at vi kan konsentrere oss om innemarkedet, slik vi gjorde i kveld, sier Bøhler.

Også Janne Wintherbauer, leder for Prostituertes interesseorganisasjon i Norge (PION), konstaterer at gatene er tomme for utenlandske prostituerte. Men hun tror ikke de norske gateprostituerte vil forsvinne.

– Mange av dem har ikke noen annen mulighet for å tjene penger, og vil fortsatt være på gata, men dette er ikke snakk om mer enn fem-seks kvinner i løpet av en kveld. De dukker opp, får en tur, og forsvinner før politiet oppdager dem, sier Wintherbauer.

Natt til søndag pågrep Oslo-politiet det som trolig er en av årets første horekunder, etter at sexkjøpforbudet trådte i kraft ved nyttår. Han risikerer å måtte betale 13.200 kroner for turen som han aldri fikk. (©NTB)

Personvernpolicy