Delt annenplass på Ullevålseter

<pPål Anders Ullevålseter leverte sin sterkeste etappe så langt i Dakar-rallyet da han mandag kjørte inn til delt annenplass. </p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Jacobacci, Argentina (NTB): Han er nå nummer tre sammenlagt.Nordmannen viste styrke på den knallharde tredjeetappen og kom utrolig nok i mål på samme tid (5.36.06) som spanske Jodi Vildomos etter over 60 mil på salen.

- Det gikk utrolig fort i dag også, men jeg var aldri redd selv om jeg holdt på å bli dratt med av en sidevind i det jeg skulle hoppe over en skrent, sa Ullevålseter som ellers var fornøyd med dagens plassering.

Den spanske storfavoritten Marc Coma vant etappen med tiden 5.18.07.Mandagens etappe var av det svært tøffe slaget.

Etter 70 kilometer med cruising på transportetappen tok førerne fatt på den 616 kilometer lange spesialetappen. Svært ugjestmilde forhold tvang flere av deltakerne til å bryte løpet.

Etter tre etapper har totalt 17 førere måttet takke for seg, 12 av disse motorsyklister.Pål Anders Ullevålseter har nå klatret opp på en 3.-plass etter tre etapper, 42.25 minutter bak Coma i sammendraget. Nordmannen er imidlertid ikke helt fornøyd med utstyret.

- Problemet er bakdekkene og innlegget, det holder ikke mål i år. Vinneren av Dakar 2007 franskmannen Cyril Despres har allerede klart å punktere to av tre dager så jeg er hele tiden redd for at dekkene skal gå i oppløsning, fortalte han.

Tirsdag venter rallyets korteste etappe på Ullevålseter og co. De 448 kilometerne mellom Jacobacci og Neuquen krever uansett sin mann med stein, klipper og sand som skal forseres.

Forsidebilde: Scanpix.

Personvernpolicy