– Kraftige sammenstøt inne i Gaza by

Kamphandlingene mellom væpnede palestinere og israelske soldater nådde mandag kveld Gaza by. Foto: AFP / Scanpix.
Kamphandlingene mellom væpnede palestinere og israelske soldater nådde mandag kveld Gaza by. Foto: AFP / Scanpix.

<pIsraelske soldater og Hamas-krigere har begynt å kjempe mot hverandre inne i Gaza by for første gang siden offensiven startet, ifølge øyenvitner.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Gaza by (NTB-AFP): Øyenvitner fortalte om kraftige eksplosjoner og voldsomme skuddvekslinger i Shejaiya-området øst i byen mandag kveld.

Også kamphelikoptre ble sett i området.

- Kampene er veldig intense i Shejaiya, sier en Hamas-kilde til AFP.

- Vi har lagt ut masse eksplosiver der hvor de israelske styrkene skal ferdes, fortsatte den ikke navngitte kilden.

Det ble også meldt om harde kamper i Zeitoun-distriktet, men det er vanskelig å få detaljer om hva som hender ettersom pressen ikke får slippe inn på Gazastripen.

- Soldater drept

Medlemmer av Hamas har avfyrt raketter mot sju israelske stridsvogner og flere israelske soldater er drept, het det i en uttalelse fra Hamas. Den arabiske TV-kanalen Al Jazeera meldte mandag kveld at minst tre israelske soldater er drept og 30 såret i sammenstøt på Gazastripen.

Kanalen Al Arabiya sa på sin side at fire soldater ble drept mandag kveld. Det var ikke umiddelbart kjent hvor tapene skal ha skjedd.

Israelske militærkilder bekreftet at det var harde sammenstøt i området, men ville ikke kommentere meldingene hvorvidt israelske soldater var blitt drept.

Den ytterliggående gruppa Islamsk hellig krig opplyste at flere av dens medlemmer er drept i kampene.

Tett befolket

Det fryktes at tallet på drepte kan stige betraktelig når kampene på Gazastripen flyttes inn i den tett befolkede storbyen.

Før meldingene om kampene inne i Gaza by kom mandag kveld, var det rapportert at minst 50 palestinere var drept i ulike angrep tidligere på dagen.

I alt 555 palestinere er drept og 2.700 såret siden Israel satte i gang aksjonene mot Gazastripen for halvannen uke siden, ifølge Muawiya Hassanein, som er leder for redningstjenesten på Gazastripen.

Personvernpolicy