Bare Gangnes misset i Bischofshofen

Anders Jacobsen i svevet under mandagens trening i Bischofshofen. Foto:Terje Bendiksby / SCANPIX.
Anders Jacobsen i svevet under mandagens trening i Bischofshofen. Foto:Terje Bendiksby / SCANPIX.

<pAv de norske hopperne var det bare Kenneth Gangnes som ikke maktet å kvalifisere seg til det siste rennet i hoppuka i Bischofshofen.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bischofshofen (NTB): De norske hopperne liker seg i Paul Ausserleitner-bakken og leverte varene i mandagens kvalifisering. Men det gjenstår å overbevise i konkurranse.

Tidligere har det vært Anders Jacobsen som har vært bra med på trening og kvalifisering.

Flere norske hoppere meldte seg mandag på til det siste hoppukerennet i østerrikske Bischofshofen. Anders Jacobsen og Bardal var best med 137,5 og 132,5 meter. Det holdt til annen og sjette beste hopp totalt i kvalifiseringen.

Mot Ammann

Jacobsen skal ut mot verdenscuplederen Simon Ammann i duellhoppingen tirsdag ettersom østerrikeren Gregor Schlierenzauer og Ammann ikke hoppet kvalifiseringen.

- Det er gøy å hoppe langt, men jeg er jo best til å trene da. Jeg må bare prøve ikke å gjøre noe ekstra i rennet. Jeg har tro på meg selv og vi hadde en snakk om at det kan kanskje kan virke kjedelig, men at «basic» er nok, sa Anders Jacobsen.

Oppladning i alpinbakken

De norske hopperne hadde en litt annerledes oppladning til mandagens to treningsomganger og kvalifisering. De hoppet med korte ski i alpinbakken ved hotellet.

- Det er veldig moro og samtidig veldig nyttig trening, slo hønefossmannen Jacobsen fast. Han gleder seg virkelig til avslutningsrennet i bakken han overraskende sikret seg sin hittil første hoppukeseier sammenlagt.

Denne gangen har han ødelagt sammenlagtmulighetene etter bare å ha prestert i tre av seks hopp i konkurranse. Får Jacobsen til to like gode hopp i tirsdagens konkurranse som i kvalifiseringen, er han på pallen og kanskje aller øverst.

I så fall blir han ikke den eneste nordmannen som har gått til topps i denne spesielle bakken. Sigurd Pettersen vant her da han vant hoppuka i 2004.

Pettersen gjorde for øvrig comeback i verdenscupen og kvalifiserte seg med et hopp på 123,5 meter mandag.

Tom Hilde hadde 125,5 meter, Johan Remen Evensen 126,5 meter, mens læregutten Kenneth Gangnes ikke kvalifiserte seg da han ble nest sist med et hopp på 113 meter.

Personvernpolicy