Brødre siktet for drapsforsøk på Sentrum Scene

<pEt brødrepar av vietnamesisk opprinnelse er siktet for drapsforsøk på en 39-åring på Sentrum Scene i Oslo for drøyt en uke siden.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Oslo (NTB-Alexander Vestrum): Mandag ble begge varetektsfengslet i fire uker.

- Tilknytningen deres til knivofferet vil vi foreløpig ikke gå inn på, fordi det har direkte å gjøre med motivet, forteller politiadvokat Arne Donald Andersen i Oslo politidistrikt til NTB.

39-åringen overlevde knivstikkingen, men fikk alvorlige skader i hode, bryst og mage.

Full isolasjon

De siktede må sitte i full isolasjon de første to ukene i varetekt, mens de ble underlagt brev- og besøksforbud for hele perioden av Oslo tingrett.

Knivstikkingen skjedde foran scenen i konsertlokalet Sentrum Scene. Det var pause i den vietnamesiske julekonserten da knivangrepet skjedde noen minutter før klokken 19 søndag 28. desember.

- Reddet av tilfeldigheter

Politiet mener det dreier seg om et målrettet drapsforsøk.

- Legene har opplyst at det var tilfeldigheter utenfor gjerningspersonenes kontroll som gjorde at ikke liv gikk tapt, forteller politiadvokaten.

Siden knivangrepet skjedde i en pause under julekonserten, oppholdt mange mulige vitner seg utenfor lokalet. Politiet håper likevel fortsatt at flere vitner vil melde seg.

De siktede mennene to ble pågrepet nyttårsaften. Den ene meldte seg selv for politiet, mens den andre ble pågrepet i sin bolig, ifølge Aftenposten.no.

Forsidebilde: Scanpix.

Personvernpolicy