Sju års fengsel for knivstikking med dødelig utgang

<pEn 18 år gammel mann er dømt til sju års fengsel for å ha knivstukket en 17-åring som døde på Rykkinn i Bærum i juni i fjor.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sandvika/Oslo (NTB-Jon Even Andersen og Alexander Vestrum): Aktor i saken, statsadvokat Olav Hovland, la ned påstand om tolv års fengsel for forsettlig drap da saken ble avsluttet i Asker og Bærum tingrett like før jul.

Mandag dømte retten 18-åringen imidlertid til sju års fengsel for legemsbeskadigelse med døden til følge.

Ber om anke

Familien til den drepte 17-åringen ber gjennom bistandsadvokat Brynjar Meling om at dommen ankes og har allerede sendt et brev til statsadvokaten om dette.

- Mine klienter oppfatter etter bevisførselen at dette heller mer mot overlagt drap enn mot legemsbeskadigelse. Et liv er et liv, uansett om en dømmes for det ene eller det andre. For de etterlatte fremstår sju år som en veldig liten straff når en 17-åring er frarøvet livet, sier Meling til NRK.

Også 17-åringens forsvarer, advokat Vidar Lind Iversen, tror en anke kom komme på tale.

- Vi er naturlig nok fornøyd med at tingretten har frifunnet min klient for den alvorlige anklagen om forsettlig drap. Samtidig mener jeg nok at uaktsomt drap og en noe mildere straff ville vært en enda riktigere dom, fordi han aldri mente å bruke kniven. Derfor er det naturlig at en anke vurderes i samråd med min klient, sier forsvareren til NTB.

Stukket i brystet

17-år gamle Watan Faramarzi ble stukket ned på en lekeplass i Skytten på Rykkinn 29. juni i fjor. Faramarzi ble stukket med kniv i brystet og døde kort tid etterpå.

Hans 18 år gamle kamerat meldte seg etter kort tid for politiet. Han ble siktet og deretter tiltalt for knivdrap.

ErstatningTingretten reduserte også erstatningskravet fra avdødes familie. På vegne av de pårørende la advokat Brynjar Meling ned påstand om erstatning og oppreisning samlet på en halv million kroner.

- Retten fastsatte beløpet til 340.000 kroner, og vi er fornøyd med at dette er nær halvert, sier Iversen.

Personvernpolicy