Kaldest i sør, mest ekstremt i nord

<pre>Forrige uke ble taket på den nye flerbrukshallen i Honningsvåg ødelagt av storm. Foto: Petter Krogstad</pre>
Forrige uke ble taket på den nye flerbrukshallen i Honningsvåg ødelagt av storm. Foto: Petter Krogstad

<pDet er fortsatt full storm i Nord-Norge, men det var Hovden i sør som hadde vinterens kaldeste natt. </p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Det er gufne forhold i Nord-Norge, forteller Roar Teigen, meteorolog i Storm Weather Center.

- Det er full storm ved Fruholmen fyr, det er det også på kysten av Finnmark i tillegg til snøfokk og veldig dårlige kjøreforhold. Jeg vil anbefale folk å holde seg inne.

Snøbyger vil dominere videre denne uken, men vinden vil minke fra sterk til stiv kuling fra og med i morgen av. Senere i uken vil det bli omslag til mildere sørvestlig vind. Nedbøren vil fortsette, men vil i slutten av uken komme i form av regn og sludd. Temperaturen vil stige i løpet av uken, og antagelig komme opp mot plussgrader på Nordland og kysten.

Kulderekord

I Sør-Norge er det lite eller ingen nedbør, men svært kaldt. Hovden hadde i natt den laveste temperaturen til nå i vinter med 28 minusgrader. Temperaturen vil stige utover uken.

Venter du på snø i øst denne uken, så venter du nok forgjeves. I dag og utover uken blir det lite eller ingen nedbør, men det vil bli mer vind. I morgen blir det kuling på kysten. I helgen vil det bli plussgrader.

Nedbøren vil fortsette i vestlige deler av landet. Temperaturen her er på rundt 2 til 3 minusgrader, men vil stige utover uken.

Skjekk hvordan været blir der du bor.

Personvernpolicy