Inger Christensen er død

Foto: Scanpix
Foto: Scanpix

<pEn av Danmarks største forfattere har gått bort.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Danske Inger Christensen er død, 73 år gammel. Hun debuterte i 1962 med diktsamlingen «Lys», og fikk sitt store gjennombrudd i 1969 med diktsamlingen «Det». Siden har hun gitt ut en rekke romaner, barnebøker og skuespill.

Christensen har utmerket seg med stor variasjon både når det gjelder temavalg og skrivestil i sitt forfatterskap.

Christensen regnes som en av Danmarks største forfattere, og har flere ganger blitt regnet som en het kandidat til å motta Nobelprisen i litteratur. Men selvom hun aldri vant Nobelprisen, har hun mottatt en rekke andre priser som den danske kritikerprisen og Det Svenske Akademis Nordiske Pris.

Flere saker fra ABC Nyheter

Personvernpolicy