Enslaved best i England

Enslaved har laget fjorårets beste album ifølge britisk metalmagasin. Foto: Indie Distribution (promo)
Enslaved har laget fjorårets beste album ifølge britisk metalmagasin. Foto: Indie Distribution (promo)

<pBergensbandet Enslaveds siste plate er kåret til årets album i ledende britisk metalmagasin.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

«Vertebrae», som ble gitt ut i september, feier altså all konkurranse til side, og når helt til toppen på listen over beste plater i Terrorizer Magazine. Internasjonale størrelser som AC/DC, Metallica og Opeth må dermed se seg slått av de metaltunge nordmennene.

Ikke overrasket

Sjefsredaktør i Terrorizer, Louise Brown, er ikke overrasket over at Enslaved endte øverst på listen, som er satt sammen av skribenter og øvrige ansatte i magasinet.

- At «Vertebrae» er vårt årets album er ingen overraskelse. At det stormet forbi alle andre utgivelser er heller ingen overraskelse. Og hvis dette blir en utfordrer når tiårets alnbum skal kåres, så vil heller ikke det være overraskende, skriver hun i en pressemelding.

- En ære!

Det norske metalbandet prydet forsiden av bladet i høst.Det norske metalbandet prydet forsiden av bladet i høst.

- Å få «Årets Album» for «Vertebrae» i Terrorizer er en stor ære for oss i Enslaved. I høst fikk vi vår første forside der, og nå altså dette, sier Ivar Bjørnson, gitarist og komponist i Enslaved i en kommentar.

- «Vertebrae» er et album som har tatt oss et langt steg fremover; responsen på dette albumet overgår alt vi har vært med på tidligere. Terrorizer er en av de viktigste opinionsdannerne innen ekstrem metal, og er et magasin vi selv har vært trofaste lesere av i flere år. Vi tar dette som en indikasjon på at 2009 blir (enda) et år i Enslaved sitt tegn, understreker han.

«Lastet ned» en sau

Enslaved fikk mye oppmerksomhet for sitt stunt med å «laste ned» Lars Sponheims sau i 2007. Dette var bandets motreaksjon til at Venstre lanserte et lovforslag om at all nedlasting av musikk skulle være gratis.

Les mer musikk her

Les plateanmeldelser her

Les Full av fuzz her

Les Lennart her

Les Blues Groove her

Les Retrohue her

Les Lyttelua her

Finn alt innen musikk på Startsiden

Personvernpolicy