Film og album på vei

Vi får se og høre mye til Jeff Tweedy (nummer to fra høyre) og Wilco i 2009. Foto: Jim Cooper (AP Photo/Scanpix)
Vi får se og høre mye til Jeff Tweedy (nummer to fra høyre) og Wilco i 2009. Foto: Jim Cooper (AP Photo/Scanpix)

<pAmerikanske Wilco slipper konsert-DVD og nytt album.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Jeff Tweedy og hans eminente band Wilco slipper DVD-en «Ashes Of American Flags» med konsertopptak fra Ryan Auditorium i Nashville og Cain Ballroom i Tulsa. Opptakene er fra februar i fjor.

Februar eller mars

Plateselskapet Nonesuch, som står bak utgivelsen, har ikke satt utgivelsesdato foreløpig, men lover at DVD-en skal være klar for salg i løpet av februar eller mars, skriver bransjebladet Billboard.

Bandet er ellers godt i gang med innspillingen av sitt syvende studioalbum, som vi har skrevet om tidligere, og som kan forventes utgitt i løpet av sommeren.

Bak «Ashes Of American Flags» står Trixie Films med Brendan Canty og Christoph Green i spissen, som begge har jobbet med Wilco tidligere. Det var også de som laget Jeff Tweedys solo-DVD «Sunken Treasure» og dokumentaren rundt innspillingen av bandets foreløpig siste album «Sky Blue Sky».

Turné til sommeren

Ifølge et nyhetsbrev som Wilco har sendt ut til sine fans kommer bandet til å gjøre et lite antall konserter i det sørlige USA i april, før de legger ut på turné i Spania i mai. Deretter regner bandet med å spille på noen av sommerens festivaler og ellers turnere for å promotere det nye albumet.

Wilco har gitt ut et livealbum tidligere; «Kicking Television: Live In Chicago», som kom i 2005.

Les mer musikk her

Les plateanmeldelser her

Les Full av fuzz her

Les Lennart her

Les Blues Groove her

Les Retrohue her

Les Lyttelua her

Finn alt innen musikk på Startsiden

Personvernpolicy