Minst 13 palestinske barn drept i nye angrep

<div class="viewNews">Palestinske barn blir brakt til Shifa-sykehuset i Gaza by. Minst åtte barn ble drept i flere israelske angrep på Gazastripen mandag morgen. Fem av dem var fra en familie der også faren og moren ble drept, og tre andre var fra en annen familie. Foto: Scanpix/Reuters/Suhaib Salem </div>
Palestinske barn blir brakt til Shifa-sykehuset i Gaza by. Minst åtte barn ble drept i flere israelske angrep på Gazastripen mandag morgen. Fem av dem var fra en familie der også faren og moren ble drept, og tre andre var fra en annen familie. Foto: Scanpix/Reuters/Suhaib Salem

<pMinst 24 sivile palestinere er drept i nye israelske angrep på bakken, fra krigsskip og fra luften mot Gazastripen. Blant de døde er 13 barn som tilhørte to ulike familier.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Israelske styrker drepte sju medlemmer av én familie da hjemmet deres i flyktningleiren Beach Camp ble rammet mandag morgen. En far, en mor og fem barn i familien ved navn Abu Aisha mistet livet i dette angrepet, opplyste palestinske hjelpearbeidere.

Angrepet skjedde kort etter at tre palestinske barn ble drept av israelsk artilleriild øst i Gaza by, ifølge ambulansepersonell. Flere palestinere skal også ha blitt såret i angrepet mot huset i Zeitoun-området.

Ødelagt

Huset ble truffet og fullstendig ødelagt i løpet av natten, men sykebiler og medisinsk personell klarte ikke å ta seg fram til området før langt senere. To barn ble også drept av ild fra et marinefartøy i Shati, ifølge sjefen for Gazastripens ambulansetjeneste, Moawiya Hassanein.

Stridsvogner har rykket inn i Zeitoun fra en base nær den tidligere jødiske bosetningen Netzarim sør for Gaza by, fortalte lokale innbyggere til nyhetsbyrået Reuters. Pansrede kjøretøyer skal også ha rykket fram mot Jabaliya nord for Gaza by.

Israelske myndigheter hadde mandag formiddag ikke kommentert de siste hendelsene. Ifølge nyhetsbyrået DPA er mer enn 520 palestinere drept og minst 2.500 såret siden Israel satte i gang aksjonene mot Gazastripen for halvannen uke siden.

Hjelp

Israel slapp mandag en kolonne med humanitær hjelp inn til det svært tett befolkede området, samtidig som den militære offensiven fortsatte. Ifølge en militær talsmann passerte 80 lastebiler med nødhjelp gjennom grenseposten Keren Shalom i den sørlige delen av Gazastripen. Hjelpen kommer fra Egypt, Jordan, Hellas og FN.

Muslimske land planlegger å kreve en spesialsesjon i FNs hovedforsamling for å drøfte krigen på Gazastripen. Malaysias statsminister Abdullah Ahmad Badawi sa mandag at den malaysiske FN-delegasjonen skal møte andre av de 57 medlemslandene i Den islamske konferanseorganisasjonen (OIC) for å drøfte en slik spesialsesjon.

Iran har bedt Organisasjonen av oljeeksporterende land (OPEC) stanse leveransene av råolje til land som støtter Israel. Men OPECs viktigste medlemsland vil neppe gjøre det iranerne ber om, ble det sagt på informert hold mandag. (©NTB)

Personvernpolicy