India overleverer Mumbai-bevis til Pakistan

VAKT: En RAF-soldat står vakt ved Taj Mahal hotellet i Mumbai som ble utsatt for et terrorangrep i november i fjor. (Foto: Scanpix)
VAKT: En RAF-soldat står vakt ved Taj Mahal hotellet i Mumbai som ble utsatt for et terrorangrep i november i fjor. (Foto: Scanpix)

<pIndia har overlevert bevis fra terrorangrepet på Mumbai i november til Islamabad som viser at angriperne hadde bånd til Pakistan, ifølge myndighetene.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Materialet knytter seg til elementer i Pakistan. Det er vår forventning at myndighetene i Pakistan umiddelbart gjennomfører videre etterforskning, heter det i en uttalelse fra det indiske utenriksdepartementet.

179 personer ble drept da en gruppe væpnede menn gikk til angrep på en rekke mål i storbyen Mumbai 26. november. Blant målene som ble rammet, var hotellene Taj Mahal Palace og Trident Oberoi, en restaurant, en jernbanestasjon, et jødisk senter og et sykehus.

India holder militante menn fra Pakistan ansvarlig for angrepet, noe som har vært med på å øke spenningen i forholdet mellom de to landene. Bevisene som nå er forelagt Pakistan, inneholder detaljer fra tilståelsen til den ene av angriperne og detaljer om forbindelsene til Pakistan.

– Jeg har i dag overlevert bevis på båndene til elementer i Pakistan fra angrepet på Mumbai 26. november, sier utenriksminister Pranab Mukherjee.

– Det som skjedde i Mumbai, var en utilgivelig forbrytelse. Når det gjelder pakistanske myndigheter, ber vi kun om at de bilaterale forpliktelsene de har inngått overfor India på høyeste nivå, overholdes, fremholder utenriksministeren.

Pakistan har så langt hevdet at India ikke har lagt fram bevis som underbygger anklagen om at det er pakistanske bånd til angrepene. Islamabad har tidligere uttalt at landet selv vil straffeforfølge personer som blir pågrepet i Pakistan for innblanding i angrepet i Mumbai. (©NTB)

Personvernpolicy