Richardson blir ikke handelsminister

New Mexico-guvernør Bill Richardson trekker sitt kandidatur som handelsminister i Barack Obamas administrasjon som følge av at et selskap som har gjort forretninger med delstaten, blir etterforsket. Foto: REUTERS/Jeff Haynes/Files/ SCANPIX
New Mexico-guvernør Bill Richardson trekker sitt kandidatur som handelsminister i Barack Obamas administrasjon som følge av at et selskap som har gjort forretninger med delstaten, blir etterforsket. Foto: REUTERS/Jeff Haynes/Files/ SCANPIX

<pGuvernør Bill Richardson trekker seg som kandidat til vervet som handelsminister i administrasjonen til USAs påtroppende president Barack Obama.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bill Richardson, som i dag er guvernør i delstaten New Mexico, trekker sitt kandidatur som handelsminister som følge av at et selskap som har gjort forretninger med delstaten, blir etterforsket.

– La meg gjøre det klart at jeg og min administrasjon har handlet forsvarlig i alle saker, og at denne etterforskningen vil bekrefte dette, sier Richardson.

– Men jeg har konkludert med at den pågående etterforskningen ville ha ført til en uholdbar forsinkelse i prosessen for å godkjenne meg som handelsminister, sier guvernøren i en pressemelding.

Etterforskning kan bli langdryg

61 år gamle Richardson sier etterforskningen av selskapet vil kunne dra ut i flere uker eller måneder, og han understreker at det haster med å få på plass en ny handelsminister i landet.

– Derfor ber jeg den påtroppende presidenten om å ikke gå videre med min nominasjon. Det er med stor sorg jeg gjør dette, sier Richardson.

Richardson tjente som FN-ambassadør og som energiminister da Bill Clinton var president i USA. Han stilte selv som presidentkandidat i Demokratenes nominasjonsprosess, men trakk seg tidlig og ga sin støtte til Obama.

Godtar beslutningen

Obama kunngjorde den 3. desember at han ville la Richardson bli handelsminister i USA. I en pressemelding søndag sier Obama at det er med stor skuffelse han tar Richardsons beslutning til etterretning.

Obama forsikrer nå om at han i løpet av kort tid vil finne en erstatter for Richardson. Obama blir tatt i ed som president i USA den 20. januar.

– Det at han trekker seg som kandidat til en ministerpost for å unngå at arbeidet med å besette dette viktige økonomiske vervet blir forsinket, viser hans vilje til å sette nasjonen foran ham selv, sier Obama. (©NTB)

Personvernpolicy